מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברותרני22/02/2009
בתי היא בת 5. מאז והיא התחילה ללכת לגן היא רוצה להזמין אליה חברות, אך לצערי שאני רוצה להזמין לה חברות מהגן הן מסרבות לבוא אליה . וגם אלו שמגיעות לאחר מכן אינן רוצות שוב להגיע אלינו. למעשה אני כבר מתביישת להתקשר לאותן אמהות ולשאול אותן אם הבנות שלהן רוצות להגיע אלינו כי אני כבר יודעת שהן יסרבו. כדי לא לגרום לבתי צער אני ממציאה לה כל מיני סיבות שבגללן הן אינן יכולות להגיע (איני רוצה לפגוע בה כי בהתחלה היא היתה נפגעת ומתחילה לבכות) מה עלי לעשות האם להגיד לה את האמת? או להמשיך בצורה זו? אני יודעת שיש בנות מהגן שהיא מחשיבה אותן לחברות שלה אך למעשה הן אינן מחשיבות אותה לחברה. אני יודעת שהיא מציקה לאותן בנות ולכן הן אינן רוצות להיות בחברתה. יש לי בנוסף עוד 2 ילדים בן ובת (בן 5-תאום שלה ובת בכורה בת 7) שהמצב החברתי שלהם עם החברים הוא מצויין. זקוקה לעצה רני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרים חברתיים של ילדה בת 5
ד''ר שירי שדה שרביט23/02/2009רני שלום,
תוכלי לעזור לבתך בשני אופנים:
ראשית, כדאי להיעזר בגננת - לשאול אותה עם אלו ילדים נוספים בתך מתחברת/יכולה להתחבר, ולבקש ממנה שתחבר ביניהם יותר, למשל בעבודה משותפת או בהשמת בתך בקבוצה עם ילדים אחרים. כך לבתך יתאפשר ליצור קשרים חברתיים אחרים מאלו הקיימים כיום.
שנית, כדאי שאת ואבי הילדות תנצלו את ההזדמנות לחשיבה על הכישורים החברתיים של בתכם, ומדוע מצב העניינים הינו כפי שהינו. תוכלו להתייעץ עם הגננת בהקשר זה, עם פסיכולוגית הגן (אם קיימת) ועם מבוגרים קרובים נוספים. כדאי לשאול גם את האמהות של הילדות המסרבות מדוע לדעתן בתן אינה מעוניינת לפגוש את בתך. על אף הקושי שבדבר, תוכלי לקבל תשובה ישירה שתעזור לך להבין מהם קשיי הילדה וכיצד לעזור לה. חשוב שתנסו להבין מדוע בתך מציקה לילדות, והאם היא יוצרת קשרים בהם אינה מציקה; וכן האם בבית היא אינה סובלת מהצקות מוגזמות משני אחיה, ואז "מחזירה" בגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)