חברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברות
    רני
    22/02/2009

בתי היא בת 5. מאז והיא התחילה ללכת לגן היא רוצה להזמין אליה חברות, אך לצערי שאני רוצה להזמין לה חברות מהגן הן מסרבות לבוא אליה . וגם אלו שמגיעות לאחר מכן אינן רוצות שוב להגיע אלינו. למעשה אני כבר מתביישת להתקשר לאותן אמהות ולשאול אותן אם הבנות שלהן רוצות להגיע אלינו כי אני כבר יודעת שהן יסרבו. כדי לא לגרום לבתי צער אני ממציאה לה כל מיני סיבות שבגללן הן אינן יכולות להגיע (איני רוצה לפגוע בה כי בהתחלה היא היתה נפגעת ומתחילה לבכות) מה עלי לעשות האם להגיד לה את האמת? או להמשיך בצורה זו? אני יודעת שיש בנות מהגן שהיא מחשיבה אותן לחברות שלה אך למעשה הן אינן מחשיבות אותה לחברה. אני יודעת שהיא מציקה לאותן בנות ולכן הן אינן רוצות להיות בחברתה. יש לי בנוסף עוד 2 ילדים בן ובת (בן 5-תאום שלה ובת בכורה בת 7) שהמצב החברתי שלהם עם החברים הוא מצויין. זקוקה לעצה רני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשרים חברתיים של ילדה בת 5

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

רני שלום,
    תוכלי לעזור לבתך בשני אופנים:
    ראשית, כדאי להיעזר בגננת - לשאול אותה עם אלו ילדים נוספים בתך מתחברת/יכולה להתחבר, ולבקש ממנה שתחבר ביניהם יותר, למשל בעבודה משותפת או בהשמת בתך בקבוצה עם ילדים אחרים. כך לבתך יתאפשר ליצור קשרים חברתיים אחרים מאלו הקיימים כיום.
    שנית, כדאי שאת ואבי הילדות תנצלו את ההזדמנות לחשיבה על הכישורים החברתיים של בתכם, ומדוע מצב העניינים הינו כפי שהינו. תוכלו להתייעץ עם הגננת בהקשר זה, עם פסיכולוגית הגן (אם קיימת) ועם מבוגרים קרובים נוספים. כדאי לשאול גם את האמהות של הילדות המסרבות מדוע לדעתן בתן אינה מעוניינת לפגוש את בתך. על אף הקושי שבדבר, תוכלי לקבל תשובה ישירה שתעזור לך להבין מהם קשיי הילדה וכיצד לעזור לה. חשוב שתנסו להבין מדוע בתך מציקה לילדות, והאם היא יוצרת קשרים בהם אינה מציקה; וכן האם בבית היא אינה סובלת מהצקות מוגזמות משני אחיה, ואז "מחזירה" בגן.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו