אישיות בני

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אישיות בני
    אלה
    23/02/2009

בני בן 3.7 שנים . הבעיה שהאישיות שלו חלשה לגמרי הוא לא מחזיר למי שמרביץ לו אפילו אם אני מעודדת אותו על זה הוא מתעקש להחזיר . וגם נראה מפחד מהילד שהרביץ אותו . מפחדת שאישיותו נשארת כך כל חייו !! מה עלי לעשות על מנת שתהיה חזקה ? ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אישיות בני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

אלה שלום,
    נראה לי שעדיף להתבונן בהתנהגות של בנך כמבטאת היבט של כישורים חברתיים שניתן לעזור לו לפתח. כדאי לעזור לילד לפתח את התחושה כי הוא יכול לשלוט במה שמתרחש בחייו ובגופו, וכי הוא שולט מספיק טוב בשפה ובגוף כדי להיות תקיף מול ילדים פוגעים. כדאי שבפעם הבאה שאת רואה שהוא נתקל בתוקפנות, תלמדי אותו אפשרויות נוספות לתגובות - כמו לומר לילד התוקף להתרחק ממנו. בנוסף, לא ברור לי כמה הילד שלך חשוף לאלימות ותוקפנות מצד הסביבה - כמה יוצא לו להיתקל בילדים שמרביצים לו? אלו לא אמורים להיות ארועים שכיחים בחיי ילדים. כדאי שתבדקי עם עצמך באיזו מידה את מתייחסת גם למקרים פשוטים יותר של עימותים או חוסר הסכמות בין ילדים, כאל אלימות, והאם גם החשש שלך שהילד ישאר בעל "אישיות חלשה" כפי שאת קוראת לכך, מעצים את הקשיים הקיימים.
    כמו כן, ילדים רבים בגילו של בנך, מרוויחים מאוד מחוג פיסי כלשהוא אחהצ, כמו ג'ודו, קאפוורה וכדומה - שם הם מפתחים תחושה רבה יותר של שליטה בגוף.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו