ילדה בת שנה ו 10 שמרביצה קלות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו 10 שמרביצה קלות
    חגית
    23/02/2009

איך מתמודדים עם ילד שמכה קלות אחרים, לא ממש מכות, זה יותר הצקות כאלה של עקיצות דחיפות חיבוקים חונקים וכו'...הילדה שלי גדלה בבית לא היתה מעולם במסגרת, לא ראתה אלימות בשום מקום ורוב הזמן היא נמצאת איתי בלבד. אני כבר למעלה משלושה חודשים לא מרפה ובכל פעם שהיא עושה את זה, אני רק מסבירה ואומרת שזה לא נעים שמרביצים ודוחפים וזהו...היא מצידה בכל פעם שאני מעירה לה מיד היא מגיבה ורוצה לחבק לנשק ולבקש סליחה, אבל זה חוזר חלילה כל הזמן, כאילו האסימון לא נופל....מה עושים? איך מתמודדים עם המצב??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנה ו 10 שמרביצה קלות

ד''ר שירי שדה שרביט
    23/02/2009

חגית שלום,
    ההתנהגות של בתך היא אופיינית לחלוטין לגילה, והייתי מופתעת אם ילדה בגיל זה לא היתה משתמשת בגילויים גופניים של כעס ותוקפנות.
    גם ילדים שמפותחים מאוד מבחינה שפתית, לא יודעים תמיד לבטא רגשות של כעס, תוקפנות או חוסר נוחות באמצעות מלים, אלא עושים זאת באמצעות מחוות גופניות. המגע הגופני הוא דרך של ילדים גם לבטא חלקים חיוביים כמו חיבה ורצון בקשר. בתך לא יודעת עדיין מה המגע הנעים לאחרים, ולא פיתחה עדיין דרכים בוגרות יותר לבטא מה שעוברת באמצעות המלים בלבד.
    נראה לי שתגובותייך לילדה הן הולמות ביותר, ורצוי שתמשיכי כפי שאת עושה. ככל שהילדה תגדל ותתפתח, כך היא תצליח יותר להימנע ממגע גופני שלא תואם ולא נעים לאחר. כדאי גם לוודא שיש לה מספיק הזדמנויות "להוציא אנרגיות", לרוץ ולהשתולל, גם בבוקר וגם לאחר שנת הצהריים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו