קשיי הסתגלות לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות לגן
    מיכל
    23/02/2009

שלום לכם בתי בת שנתייםוסקרנית עד מאוד (לדעתנו ומחוננת, מדברת, חברותית ומעונינת בחברת ילדים. גדלה רק עם אמא- ללא מטפלת או עזרה משמעותית מצד הסבתות, קשורה לאבא אבל רוב שעות היום היא איתי. יצוין כי מעולם לא היתה עם מישהו אחר פרט לי או בעלי!!! החיפושים אחרי הגן שיתאים לה החלו מזמן...ולמרות הכמות האיכות לא מצאה חן בעיני...לבסוף לאחר התלבטויות רבות ונסיונות ארוכים לשני גנים (חודשיים כל אחד) שבהם שהיתי במחיצתה (אחד היה גן בהקמה וחיכיתי שירשמו עוד ילדים, השני הסכים לקלוט רשמית רק כשתגיע לגיל שנתיים) חזרתי לגן שהוא ברמה אינטלקטואלית הרבה פחות מוצלח אבל עם קבוצה קטנה, ילדים בגילה של בתי וכו'. לאחר מספר ביקורים (3-4) בגן יחד איתי השארתי אותה כל פעם לבד -בהדרגה. הצוות מאוד בא לקראתה אבל הבכי קורע לב. היא לא מפסיקה לבכות עד שאני באה לקחת אותה- וזה כבר שבועיים! היא כמעט ולא אוכלת, בוכה תוך שינה, קמה בוכה, מתאפקת מלעשות פיפי וקקי בגן אפילו שלא גמולה, אתמול היתה אפטית למשך שעה אחרי שחזרנו- לא מסתכלת בעינים, לא מגיבה לשאלות, צרחות כשמזכירים את הגן וכו'. הגננת אומרת שהיא דוקא משתתפת בפעילויות ובוכה מדי פעם. (אני שומעת בכי רצוף של שעתיים מעבר לגדר!) . כמו כן יצוין שאני השלמתי עם הבחירה של הגן מלית ברירה והפרידות קשות לי מאוד ובעלי לא יכול להחליף אותי. היום נשברתי ולא הלכנו לגן אפילו שאני יודעת שבזה היא "ניצחה". אינני יודעת אם מדובר פשוט בקושי שיחלוף או שיש לה בעיה אמיתית בהתמודדות. שכחתי לציין גם כי לא הצלחתי כל כך להרגיל אותה לשחק באופן עצמאי. רוב הזמן מבקשת לשחק איתי. עזרו לי - אני חסרת אונים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן

נעמה סבג שמש
    24/02/2009

מיכל אהלן,

הילדה חוותה סוג של חוסר בהירות ובלבול.
    חודשיים(!!!)שלמים נכחת איתה בגנים, ועכשיו כבר לא. זה מצב שקשה להבין ולקבל, גם למבוגר.
    הדבר יוצר קשיים גדולים מידי.

עם זאת, לא הייתי נונת לילד לבכות שעתיים רצוף. הפרידה צריכה להעשות, אך את צריכה לחזור גם אם עברה רק שלושת רבעי השעה והבכי הוא היסטרי.
    הילדה חווה נטישה. עשי זאת בהדרגתיות. אל תשארי איתה בגן, אך לשם התחלה- קצרי לה את שעות הבכי.

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו