מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4 שלא אוהבת קרובים שלהאורית25/02/2009
יש לי ילדה בת 4 ובן נוסף בן שנה וחודש. הילדה מאוד קשורה אלי, רוב הזמן היא נמצאת איתי, כי היא לא מוכנה להשאר עם אף אחד חוץ ממני, אפילו אבא שלה זה כנראה "לא מספיק טוב". אנחנו מרגישים שיש בה המון קנאה לאחיה, שזה אומר, כל פעם שהיא עוברת לידו היא יכולה לדחוף אותו, לנשוך, לקחת את היד שלו לתוך היד שלה וללחוץ. לרוב כשהיא מכאיבה לו אנחנו קצת מרימים את הקול אליה וכועסים. אם אני אומרת לה בשקט שאני מאוד כועסת אליה, היא מתחילה לבכות ולא תעזוב אותי עד שאני אגיד לה שאני לא כועסת, שזה לא נכון אני עדיין כועסת. גם סבתות שלה מאוד נפגעות ממנה, כי היא פשוט לא מוכנה להתקרב אליהם ולתת להם נשיקה, רק אחרי שאנחנו מסיימים את הביקור ואולכים הביתה אז היא תתקרב אליהם. ההורים שלי גרים רחוק ומפגשים ביניהם בערך פעם לחודש. אם אמא שלי (סבתא של הילדה) מגיעה אלינה ונשארת אצלנו לישון, היא יכולה לבכות ולצרוח שעה שהיא רוצה שהיא תלך הביתה ולא תישאר אצלנו. אבא שלה מאוד אוהב אותה, אבל הוא לא מקבל את אהבתה בחזרה, לרוב היא רוצה לשחק איתו רק בגלל שהוא מתחיל לשחק עם אחיה. ברגע שבעלי מגיעה הביתה דבר ראשון הוא אולך לחבק ולנשק אותה, רק שלא תחשוב שהוא לא אוהב אותה. אנחנו שומעים ממנה הרבה: "למה את מרימה אותו ולא אותי" "למה הוא התקלח ראשון ולא אני" אני הגעתי כבר למצב שאם אני צריכה לעשות משהו עם שניהם אני שואלת אותה מי קודם, רק שתיתן לי אישור. וגם להכול היא התחילה לפעמים לעשות פיפי במכנסיים. מה שהכי כואב לנו שהיא לא מוכנה להתקרב לסבתא וסבא שלה, וגם כואב לי על בעלי (אבא שלה) שהוא פשוט מאוד אוהב אותה ומפנק אותה והיא לא רוצה אותו. כל הזמן היא רוצה רק אותי. זה אומר שכבר 4 שנים אני לא יצאתי לשום מקום בלעדיה, אפילו למכולת, אני יכולה לצאת מהבית רק אחרי שהיא נרדמת. מה אלינו לעשות איך להגיב להתעללות שלה באחיה, איך לנסות לקרב אותה לאבא שלה וסבות שלה. האם אלינו לפנות לפסיכולוג ילדים? אני מכווה שהצלחתי איך שהוא להסביר את המצב. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלות ייתר
נעמה סבג שמש25/02/2009היי,
האם הילדה הולכת לגן? מהו סדר היום שלה? האם היא נפגשת עם חברים אחה"צ?
האם היא בילתה עד כה זמן עם אביה בלבד?
ברגע שביתך נמצאת רק איתך היא הופכת להיות תלותית בך ועולמה מסתכם בך. עלייך לגרום לשינוי בעל כורחה. שאביה יאסוף אותה מהגן ויילך איתה לטיול באופניים\ במשחקייה או בגן המשחקים וכו'. משם נתחיל.
הרבה סבלנות והתמדה.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אורית25/02/2009הבת שלי הולכת לגן ומאוד אוהבת את הגן, גם אחר הצהריים היא נמצאת מדי פעם עם חברים. יש לה גם זמן איחוד עם אבא שלה. הבעיה היא שברגע שאני בסביבה לא החפת לה ממנו, היא יכולה לבקש ממני משהו שאני אתן לה שהדבר נמצא ביד של אבא שלה למשל. כשהם לבד בטיול היא מאוד נהנת איתו אבל אחרי כמה זמן היא יכולה להגיד "אני רוצה הביתה לאמא". כשילדתי את הבן השני שלי, מאוד פחדנו איך היא תסתדר בלעדיי בבית שזה רק היא ואבא. והם הסתדרות מצויין. ומפה הבעיה רק כשאני בסביבה. מה אלינו לעשות האם לפנות לפסיכולוג ילדים ליעוץ? האם יכול להיות שגם קינאה לאח שלה משחקת תפקיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)