ילד בן שנתיים + 9 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים + 9 חודשים
    מורי
    25/02/2009

שלום ,יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים, הוא ילד פיקח , שובב ואהוב מאד . בגן מספרים לי שהוא כל הזמן ביחד עם ילדה מסויימת וכל מה היא אומרת לו הוא עושה וכשהיא איננה הוא נצמד לילד אחר וגם עושה כל מה שהוא אומר לו. יש לציין שאני שומעת מהורים לילדים אחרים בגן שהבן שלי מאד אהוב עליהם, שבבית הם תמיד מזכירים אותו. בבית יש לנו תינוק בן 9 חודשים ובן של בעלי מנשואים קודמים בן 7.5 שמגיע פעמיים בשבוע ובסופי שבוע. גם בבית כשהוא עם התינוק, הרבה פעמים הוא מחקה את התינוק ( לפי דעתי זהו חלק מהקנאה - משיכת תשומת לב) וכשאחיו הגדול נמצא הרבה פעמים הוא מחקה אותו גם חוזר על הדברים שהגדול אומר. שאלתי היא איך להנחות אותו שהוא לא צריך לעשות מה שאחרים אומרים, אני לא רוצה שיגדל להיות ילד בלי דעה ונגרר אחרי אחרים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים + 9 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי?

מורי
    03/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרי שלום

נעמה סבג שמש
    03/03/2009

כנראה השאלה שלך התפספסה.

הייתי רוצה להרגיע אותך ולומר שאל לך לראות את הדברים בצורה קיצונית.

זהו גיל המאופיין בחיקוי רב של בני אותו הגיל ושל הגדולים יותר.
    לגבי החיקוי של התינוק, כמובן שזה נובע מקנאה ורצון לתשומת לב. זה יכול היה לגרום לגרסיה בדברים נוספים כמו חזרה למוצץ, רצון לטיטול שוב וכו...

ההתערבות שלך יכולה להעשות בצורה עדינה. עלייך לתת לו בכל אפשרות את הבחירה. לשאול אותו לדעתו. מה היית רוצה לעשות: לשחק בקוביות או בלגו? מה תעדיף, גבינה או קוטג'.

בכל הזדמנות תתני לו להביע את דעתו, וכך גם כשיגיע חבר, תשאלי אותו קודם לדעתו. כך ילמד להביע אותה, לקבל החלטות ולפתח עצמאות.

מקווה שעזרתי וסליחה שפספסנו אותך...

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מורי
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

נעמה סבג שמש
    04/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו