קושי לחלוק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי לחלוק
    עינב
    26/02/2009

שלום רב, בני בן שנה ותשעה חודשים (אין לו עדיין אחים ואחיות). יש לו קושי לחלוק דברים עם ילדים אחרים. כשבן דודו או חבר מגיע אלינו הביתה או לביתם של הסבים ואפילו כשאנחנו בבית אחר, הוא לא אוהב שנוגעים לו בצעצועים שלו, או לחילופין במה שהוא משחק בו והוא גם תמיד רוצה לקחת את המשחק שמישהו אחר נוגע בו. הוא כל הזמן אומר "שלי, שלי.." ומסרב לשתף או להתחלק עם אחר. לעיתים זה ממש לא נעים כיוון שזה כל הזמן מלווה בבכי. אנחנו לעיתים מרגישים לא נעים כלפי הילד האחר והוריו... מה לעשות וכיצד להתנהג במצבים כאלו? איך אפשר ללמד אותו לחלוק? בנוסף, הייתי רוצה לדעת אם ישנם ספרים שמתאימים לגיל שלו שנוגעים בנושא הזה של שיתוף, כך שאני יוכל להקריא לו ולהסביר לו. הוא מאוד אוהב לשמוע סיפורים. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי לחלוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לחלוק

זהורית אסולין שמחון
    28/02/2009

התנהגות זו עם כל הקושי שלה היא התנהגות חשובה וחיונית בהתפתחות האנושית של הילד ומעידה על כך שהוא מסמן לעצמו טרטוריה של שייכות. תארי לך שחברייך היו מגיעים אליך לביקור בערב שישי ופתאום נכנסים לחדר השינה שלך ולובשים חולצה שלך ומתאפרים באיפור שלך , זוהי אכן חוויה חודרנית של פלישה. על כן כדאי לסמן כמה צעצועים מראש לפני ביקור של משפחה או חברים שבהם הוא מרשה לשחק. או לחלופין למלא ארגז במשחקים שלא יוגדרו כמשחקים שלו אלא כמשחקי חברים . ללמד אותו את ההנאה שבהחלפה של משחקים עם חברים ואת המושג של תורות , לאט לאט התנהגות זו תתמתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו