ילדה אלימה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה אלימה
    רחל
    27/02/2009

ביתי האמצעית בת ארבע וחצי, ונורא קשה לנו איתה. כל מה שמבקשים ממנה, היא אומרת "לא רוצה". מכה את אחיה הגדול ואת אחותה הקטנה, ואם אני מעירה לי היא מכה גם אותי. מדברת אלינו לא יפה. אני יודעת שהתנהגותה נובעת מרצון לתשומת לב, אנחנו משתדלים להיות איתה לבד לתת לה זמן איכות, אך ברגע שחוזרים הביתה התנהגותה האלימה חוזרת. לפעמים, כשכועסים עליה, היא בוכה ותוך כדי בכי צועקת "רק אלי אתם מתנהגים ככה, רק עלי אתם כועסים". נשבר לי הלב כשהיא אומרת את זה, אבל זה נכון. אחיה לא מתנהגים כמוה וכמעט שאין סיבה לכעוס עליהם. אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה ומה לעשות. כשהיא מכה אני מכניסה אותה לחדר ל"פסק זמן", ואז היא זורקת נעלים על דלת החדר. אחרי שהיא מתיאשת היא יושבת על המיטה ובוכה, וכשאני מוציאה אותה היא מתנהגת למופת- עד הפעם הבאה... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אלימה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שכמהה להבנה

זהורית אסולין שמחון
    27/02/2009

אינני חושבת שילדתך היא ילדה אלימה למרות שאינני מכירה אותה. היא ילדה שמנסה באופן נואש להיות מובנת גם אם המחיר הוא להיות מתוייגת כאלימה. על כן חשוב לעשות מספר דברים. ברגע של שקט ורוגע ולא לאחר התקף לסמן עבורה בבירור את הגבולות המתורים בבית ואת המחירים שתאלץ לשאת אם תשלם אותם כך תדע מראש שאין פה עניין של אפליה או קיפוח אלא חוסר השליטה שלה על כעסיה מביא אותה לתוצאות הללו. בררי עם עצמך ובן זוגך מהם הכללים שעליהם תתעקשו (כללים סביב ההתנהגות האלימה). באותה השיחה הנחי אותה מהן הדרכים הלגיטימיות לבטא תסכול, כעס ותוקפנות.
    בד בבד נסי לתצפת אולהבין מה מביא אותה לתסכול מה מביא אותה לנקודות התפרצות אלו . ייתכן שזה דברים שקשורים לבית וייתכן שאלו דבירם שקשורים לחוץ יום קשה בגן, עצב וקנאה על האח שמוקף בחברים ואולי אליה לא מתקשרים וכדומה. ולאחר שתתחילי לשער השערות באשר לגורם שמביא להתפרצות בידקי זאת עימה ונסי לעזור לה לפתור את הקושי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו