מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה אלימהרחל27/02/2009
ביתי האמצעית בת ארבע וחצי, ונורא קשה לנו איתה. כל מה שמבקשים ממנה, היא אומרת "לא רוצה". מכה את אחיה הגדול ואת אחותה הקטנה, ואם אני מעירה לי היא מכה גם אותי. מדברת אלינו לא יפה. אני יודעת שהתנהגותה נובעת מרצון לתשומת לב, אנחנו משתדלים להיות איתה לבד לתת לה זמן איכות, אך ברגע שחוזרים הביתה התנהגותה האלימה חוזרת. לפעמים, כשכועסים עליה, היא בוכה ותוך כדי בכי צועקת "רק אלי אתם מתנהגים ככה, רק עלי אתם כועסים". נשבר לי הלב כשהיא אומרת את זה, אבל זה נכון. אחיה לא מתנהגים כמוה וכמעט שאין סיבה לכעוס עליהם. אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה ומה לעשות. כשהיא מכה אני מכניסה אותה לחדר ל"פסק זמן", ואז היא זורקת נעלים על דלת החדר. אחרי שהיא מתיאשת היא יושבת על המיטה ובוכה, וכשאני מוציאה אותה היא מתנהגת למופת- עד הפעם הבאה... מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שכמהה להבנה
זהורית אסולין שמחון27/02/2009אינני חושבת שילדתך היא ילדה אלימה למרות שאינני מכירה אותה. היא ילדה שמנסה באופן נואש להיות מובנת גם אם המחיר הוא להיות מתוייגת כאלימה. על כן חשוב לעשות מספר דברים. ברגע של שקט ורוגע ולא לאחר התקף לסמן עבורה בבירור את הגבולות המתורים בבית ואת המחירים שתאלץ לשאת אם תשלם אותם כך תדע מראש שאין פה עניין של אפליה או קיפוח אלא חוסר השליטה שלה על כעסיה מביא אותה לתוצאות הללו. בררי עם עצמך ובן זוגך מהם הכללים שעליהם תתעקשו (כללים סביב ההתנהגות האלימה). באותה השיחה הנחי אותה מהן הדרכים הלגיטימיות לבטא תסכול, כעס ותוקפנות.
בד בבד נסי לתצפת אולהבין מה מביא אותה לתסכול מה מביא אותה לנקודות התפרצות אלו . ייתכן שזה דברים שקשורים לבית וייתכן שאלו דבירם שקשורים לחוץ יום קשה בגן, עצב וקנאה על האח שמוקף בחברים ואולי אליה לא מתקשרים וכדומה. ולאחר שתתחילי לשער השערות באשר לגורם שמביא להתפרצות בידקי זאת עימה ונסי לעזור לה לפתור את הקושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)