מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלומות/סיוטים??אודליה28/02/2009
היי , שלום ראשית אני רוצה להודות לכן - בעיקר לשירי וזוהרית שענו מספר פעמים לשאלותינו ונתנה לנו טיפים... זה עזר עד מאוד... ולכן.... יש לי שאלה נוספת... אני מצטערת אם השאלות לא מסודרות אנחנו פשוט עוברים שבוע של סיוט.. יש לנו ילד בן שנתיים ו4 חודשים שבשבוע האחרון מתעורר בלי סוף מחלומות.. אנחנו מוצאים עצמנו קמים 4 עד 5 פעמים כל הלילה כשהילד מתוך שינה צועק ומספר כל מיני דברים שקרו לו בגן כמו- "אל תיגע לי בפתיתים.." אל תיקח לי את..." , בכי צעקות וכו... לעיתים הוא סתם מתעורר מבכי כאילו היה בחלום סיוט... הוא ואנחנו עייפים מאוד .. היום בבוקר הילד התעורר בבכי והיה לי ממש קשה להרגיעו זה ילד שקם עם חיוך לבוקר טוב, ליטופים, חיבוק של בוקר... מרים את התריס. בצהריים הוא התעורר וש אמר- ייי לקחה לי את... (הוא ציין את שם אחת הסייעות וזו הפעם הראשונה שהוא מציין את השם... אבל בשבוע האחרון הוא פשוט לא נח! חשוב לציין שהוא בגן מספטמבר האחרון והוא בקבוצה של ילדים שקצת יותר גדולים ממנו חשבנו שאולי הוא אוכל לאט ולוקחים לו את האוכל מאוד מהר, או שפשוט האינטראקציה עם הילדים הגדולים קצת מוקדמת בשבילו.(ניסינו לחשוב על כל מיני דברים...) בתחילת השנה הוא אמור היה להיות בקבוצה של שנה וחצי עד שנתיים וחצי אך לצערי יש רק 6 כאלה בגן כל השאר תינוקות או פעוטות עד שנה וחצי וכל השישה עם הילדים הגדולים יותר. נקודה נוספת חשובה - הוא מגיע בבוקר בשמחה לגן מחבק את כולם כולל הגננת והסייעות - הוא ממש אוהב ללכת לגן.. היום עבר עליו יום של "לא"... כל דבר הוא כעס עליו ונכנס להתקפי בכי וכעס - ואנחנו לא יודעים למה לשייך את זה...(לפני כשבועיים היה לו קשה להיפרד מחיתול הקקי ואז הסברת שמדובר בבדיקת גבולות ועצמאות...לכן אנחנו לא יודעים לאן לשייך את זה...) 1. האם התופעה מוכרת? 2. האם זה בריא שהוא עם ילדים גדולים לגילו? האם זה לא מונע ממנו שלבי התפתחות? נשמח לעזרה והכוונה. תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות רעים
זהורית אסולין שמחון01/03/2009לאודליה
ראשית אני שמחה לגלות שהעצות שאני נותנת פה מסייעות.
ובאשר לשאלתך מחלומות הילד אין להסיק על המציאות. תארי לך שהייתי מבקשת ממך לספר לי את חלומותיך ואז מזה מסיקה מסקנה שקרה לך משהו. חלומות סיוט הן תופעה מוכרת ובגיל של בנך הם מפחידים יותר כיוון שהילד מתקשה להבין מה דמיון ומה מציאות ועל כן בשלב הראשון אפשר לקרוא לו סיפורים כמו "איתמר צייד החלומות" וכומה שיעזרו בהבנה של המושג חלום. מעבר לזה ייתכן שהשבועיים האחרונים קשורים לחיתול או לארועים בגן ולהתמודדויות של גדילה והתפתחות. חשוב שתוודאו עם הגננת שגם אם הוא באינטרקציה עם ילדים בוגרים ממנו הצוות שומר ומשגיח שהאינטרקציה אינה פוגענית כלפיו. וכל שנותר לכם הוא לתמוך בו ולאהוב אותו ולסמוך עליו בקפיצת הגדילה הנוכחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)