מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טראומה רפואיתדרור01/03/2009
שלום בני ב 5 ו 9חודשים, עבר לפני שנתיים וחצי (בגיל 3 ו3 חודשים) ניתוח מוח לאחר שגילו לו ציסטה במוח והיה כמובן צורך לנתח. כל הפרוצדורה לפני ואחרי הניתוח כללה MRI בהרדמה לפני הניתוח, בדיקות כלליות לפני הניתוח (בדיקות עינים, בדיקות דם וכו'), הרדמה לפני הניתוח, הניתוח עצמו ואישפוז של 5 ימים בבי"ח. כ 3 חודשים אחרי הניתוח עבר עוד MRI בהרדמה. כל זה בנוסף למעקב נוירולוגי ועוד מעקבים שונים. בנוסף עבר כ 3 חודשים לפני ניתוח המוח, ניתוח לכריתת אשך (קרה במפתיע). בני לא משתף פעולה, ככלל ועם רופאים בפרט, בלשון המעטה. כל הבדיקות נעשות תוך התנגדות רבה ובכוח שאני והרופאים נאלצים להפעיל. כשמדובר ברופאים, אין עם מי לדבר. הילד נאטם ונכנס לקרב השרדות. (אני יכול להבין אותו). ביום שלישי האחרון עברנו MRI נוסף בהרדמה.זה היה הטראומטי ביותר, גם עבורי. הוזמנו לתשע בבוקר. הילד בצום מהערב שלפני. עד 9 הכל היחה בסדר, עד שהוא הבין במה מדובר לאחר שקיבל "מתנה" חוברת צביעה שמסבירה מה הוא הולך לעבור. בשלב זה הוא נכנס לסטרס, ניסה לברוח, החל לבעוט בדברים וכו'. כל המתח נבנה בשעה וחצי הבאות כיוון שהיה איחור בתור, והיה לו זמן להכנס למתח גדול מאוד. כל נסיון מצידנו לרכך את המצב נתקל בהתנגדות גדולה. כשהגיע התור להיכנס, הוא התנגד ואני נאלצתי לתפוס אותו בכוח, תוך שהוא בועט בי ושורט אותי וכו'. כל נסיונות הרופאים להרגיעו עלו בתוהו ונאלצנו לשים לו את מסיכת ההרדמה בכוח. תוך שהוא צורח וצועק. ראיתי את הפחד הענק מתוך עיניו, אך נאלצתי לעזור לרופאים.אלו היו 40 שניות של נצח. לאחר שהתעורר ובמשך כל היום נראה היה ממש בדיכאון ובכל פעם שניסינו לדבר איתו על מה שעבר, הוא שם יד על הפה, כאילו להוריד את המסיכה. הימים הבאים עברו בסדר, אך בשני הלילות האחרונים, הוא מתעורר כ חצי שעה לאחר שנרדם, פוקח את עיניו, אך נראה שהוא חולם. הוא אומר לי "אבא די אבא לא" ודוחף אותי ושם יד על הפה, ממש כמו שהיה בזמן הסיטואציה הרפואית. אשמח לעצתכם לשיקום או מיזעור הטראומה. תודה דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה רפואית
ד''ר שירי שדה שרביט02/03/2009דרור שלום,
נשמע שגם אתה וגם בנך חווים את הפרוצדורות הרפואיות באופן קשה, ונראה לי שלא בכדי. אני מאמינה שלכל הורה מאוד לא קל במצבים כאלה, ואדרבא הילדים. חשוב להבין שגם התגובה שלך וגם של בנך היא תגובה טבעית למצב שהוא עצמו אינו טבעי. כעת חשוב ביותר שאתה ואם הילד תעזרו לו לחזור לשגרה. תוכלו לעשות זאת בשני אופנים - ראשית, הדגשה וריבוי של אירועים שמחים, פינוקים ובילוי אתכם כדי לאזן את זכרון האירוע הטרואמטי. שנית, אפשר להציע לילד לעבד את מה שעבר באמצעות ציור, הצגה, שימוש בערכת כלי רופא כשהוא הרופא, וכדומה. אם הילד אינו מעוניין לעשות כן, אל תלחצו עליו ותנו לו להשתמש במנגנונים הבריאים של ילדים. כאשר הוא מתעורר בלילה מסיוט, שהו במחיצתו עד שהוא נרגע.
במידה וצפויות לכם בעתיד בדיקות נוספות, כדאי לחשוב כיצד להכין את הילד. ייתכן שאפשר להשתמש בתרופות הרגעה מסוימות (אולי טבעיות) ביום הבדיקה. התייעצו לגבי זאת עם הצוות הרפואי המטפל בו. בנוסף, נראה שבנך מבין היטב את האימה שהבדיקות מעוררות, ואולי כדאי להכין אותו מראש, על אף הקושי להתמודד עמו יותר זמן, כדי שירגיש פחות מופתע ויוכל להתארגן מבחינה נפשית.
בהצלחה ורפואה שלמה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטראומה רפואית
דרור02/03/2009תודה שירי אכן אנחנו חווים זאת קשה, כי זה קשה. אני משתדל לעשות עבודה ולהקרין כמה שפחות לחץ ודאגה כי אני יודע איך זה משפיע על בני. הוא מרגיש הכל. האמת שהוא מקרה קיצוני של חוסר שיתוף פעולה ולכן הכל כרוך בקושי רב. הוא מבין ופוחד מאוד מפולשנות רפואית, אותה חווה רבות. בקשר למשהו מרגיע לפני בדיקות, בבדיקות המפחידות, הוא בצום ולכן גם אי אפשר לתת משהו מרגיע לפני ההרדמה. מה גם שהוא לא יקח כלום, אלא אם זה יוסווה טוב בתוך שוקולד. היום הוא העלה חום והלכנו לרופא. היה פחד גדול אבל בניגוד לציפיות הוא שיתף פעולה ועבר חוויה טובה עם רופא. לאחר הבדיקה הוא כמעט והבריא מהמחלה מרוב גאווה שעבר זאת בשלום ובגבורה. ראיתי איך הוא שמח. שוב תודה דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדרור
ד''ר שירי שדה שרביט03/03/2009דרור שלום,
נהדר שאתה אמפתי למצוקה הרגשית שהטיפולים הרפואיים גורמים לבנך ולא מצפה ממנו להמשיך כאילו כלום לא קרה. התגובות שלו נראות לי בריאות ומתאימות. לילדים בגילו אין עדיין הבנה של מושגים מופשטים כמו בריאות, מניעה ועתיד, ולכן מבחינתו קורה לו דבר מאוד לא נעים ללא סיבה ברורה. בנוסף, מהתיאור של מה שהתרחש היום נראה שבנך מבחין בין MRI שהוא פרוצדורה מפחידה, לבין מפגש פשוט יותר עם רופא הילדים. מכל המידע שמסרת לי אני מניחה כי בנך ואתה בדרך לשכחת הארועים הלא נעימים ולהמשך בחייכם הרגילים, ללא טראומה מתמשכת. אני מקוה שלא צפויות לכם עוד בדיקות פולשניות, ומאחלת לכם רפואה שלמה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
דרור04/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)