מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירושים... והתחלת פרק ב'...לימור03/03/2009
שלום רב - אני רוצה להתייעץ לגבי נושא מאוד ריגוש - גירושים- יש לנו ילדה בת חמש וחצי מאוד פקחית ונבונה... אנו פרודים כבר כמה שנים ועכשיו בהליכי גירושים. לבעלי יש בת זוג ולה ילדה בת 7. בעלי ישן ומבלה הרבה עם בת זוגתו וכמובן ביתה שבת 7. לאחרונה הכיר לבת שלנו את הבת של בת זוגתו והם משחקות יחדיו מדי פעם. (הבת שלנו אינה יודעת שבעלי או גרושי לעתיד במערכת זוגית עם בת זוגותו - אמא של החברה החדשה שלה) דיברתי עם בעלי והחלטנו שכדאי לשבת לשיחה עם הבת שלנו ולספר לה שאבא בקשר כזה וכזה ושאבא ישן שם לפעמים וכו'.... פה אנו זקוקים מאוד לעזרתכם. אנו לא יודעים איך להתחיל שיחה כזאת מה לומר איך להסביר... אני מפחדת שהיא תקנא שהוא ישן בבית של "החברה" שלה שהכירה לא מזמן... איך מספרים על זוגיות חדשה לילדה קטנה.. ולמה לצפות ואיך להתחייחס למצב שאולי יהיה עקב השיחה הזאת. אודה לכם על כל עזרה אפשרית תודה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
נעמה סבג שמש03/03/2009היי,
הייתי מציעה קודם כל להבהיר את ססיומה של מערכת היחסים, ביניכם, הוריה, ורק לאחר שלכך היא תתרגל, תוכלו להסביר שיכול להות שלאמא או אבא תהיה מערכת יחסים אחרת.
לאחר הכנה כזו נוכל לעבור לשלב החשיפה של בת זוג חדשה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך נעמי...
לימור03/03/2009קודם אני רוצה להודות לך על התייחסותך המהירה זה מועיל לי מאוד. אני חייבת לציין כי בתנו כבר אכן חייה שלוש שנים במגמה של הורים פרודים והיא יודעת שאנחנו לא ביחד יותר הקטע של הגירושים הוא כמובן סופי מבחינתי ומבחינתו אך מבחינתה אנחנו כביכול גרושים כבר מזמן. עכשיו הגיע הקטע כי לו יש בת זוג עם ילדה (דבר המקשה עוד יותר על הנושא) ואנו לא יודעים איך להתחיל בכלל לספר לה .. שהוא אולי יגור איתה וכו'... תודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתגלות לשינויים
נעמה סבג שמש03/03/2009לימור היי,
ילדים מסתגלים לשינויים יחסית מהר.
אם אתם תתיחסו למצב כדבר חיובי וטבעי, יהיה לה קל יותר לקבל את זה.
קודם כל הייתי מאפשרת לה להכיר את חברתה החדשה ובמקביל, להקריא לה סיפורים ולהראות קלטת על הנושא.
חשוב לה להבין שזה משהו שכיח הקורה גם במשפחות אחרות.
חשוב גם שאת כאמא תפגיני את שלמותך עם הנושא.
לאחר הכנת הקרקע תוכלו לשבת ולשתף אותה ולומר לה שאתם רוצים לספר לה משהו מאד חשוב, משהו שגם משמח אתכם ואתם מקווים שישמח גם אותה.
שתפי אותי בהמשך התהליך,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -- :)
לימור04/03/2009אעדכן אותך על המתרחש.... תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נעמי...
לימור04/03/2009האם את מכירה קלטת שיכולה לעזור בנושא הזה? וספר שכדאי שאקנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)