ברקים ורעמים...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ברקים ורעמים...
    מיכל
    03/03/2009

לפני מספר ימים התעוררה ביתי מהשינה באמצע הלילה וחיפשה אותנו בסלון הבית, אנו היינו בחדר השינה שלנו. איך כשהיא נכנסה לסלון היה רעם חזק מאוד שהרעיד את כל הבית והחלונות. בתי הקטנה נבהלה מאוד, אנו רצנו לסלון לשמע צרחותיה תוך כדי שאנו קוראים בשמה. ישבנו עמה בסלון כחצי שעה מנסים להרגיעה כשהיא רועדת מפחד. ולבסוף לקחנו אותה איתנו למיטה. גם בלילה למחרת היא התעורה ככה אך אנו היינו דרוכים ושמענו אותה ולמזלנו לא היה רעם גדול באותו הזמן. מאז חלה נסיגה גדולה אצלה (מדובר בשבוע וחצי) היא מסרבת ללכת לישון במיטה שלה, רוצה רק את קירבתנו, רוצה שאשכב לידה ואחבק אותה ומסרבת להשאר בחדר לבד (עד לשירותים היא נכנסת איתי). לגן היא הולכת כרגיל. אני משתדלת לתת מענה לפחד שלה, מחבקת לוקחת אותה איתי למיטה ומנסה להרגיע אותה כי אמא איתה ושומרת עליה. האם אני עושה את הדבר הנכון? האם צריך לחבק אותה או לתת לה להתמודד? אני לא רוצה לגרום לה להיות תלויה בי אבל השאלה אם זה לא מוקדם מדי. אודה לתשובתיך. מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברקים ורעמים...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין שהיא בת שנתיים ושמונה

מיכל
    03/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

נעמה סבג שמש
    03/03/2009

תופעה של פחד אופיינית בגיל זה.
    זה נכון שכדאי לעטוף את הילד בחום ואהבה ולתת לו מקום. את האמא ותפקידך הוא לגונן. השאלה היא אם תגובתכם אינה עוטפת מידי, בצורה בה הילדה עצמה תחשוב שבאמת יש סיבה לדאגה.

הייתי מספרת לה ספרים בהם קיים הנושא של ברק ורעם, רעשיהם ותוצאותיהם.

הייתי עוזרת לה לישון ונוכחת עימה עד שהיא נרדמת, כדי שתרגיש בטחון אך בשום אופן לא הייתי לוקחת אותה למיטתי. עכשיו לא ברור אם הפחד נובע מהכיף בשינה איתכם, או מחשש אמיתי.

עזרו לה בחדרה. תנו מקום לרגשות, אל תשללו, אך גם אל תחזקו את תחושותיה.

מקווה שעזרתי,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו