ילד במתח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד במתח
    דנה
    04/03/2009

שלום רב! בני בן 7 לומד בכיתה א,מבחינה לימודית אפשר לומר שהוא השתלב יפה בבית הספר, למרות שבהתחלה היה לו מעט קשה והוא הראה קצת לחץ בזמן השיעורים (הספק העתקה מהלוח והבנת הוראות בכיתה) בחודשים האחרונים הוא החל "לכרסם" את העור סביב האצבעות (בעיקר באזור כרית האצבע), כל פעם אצבע אחרתהוא עושה זאת מבל להרגיש,אני מעירה לו ומסבירה לו שהוא עושה לעצמו פצע ומכער את אזור הציפורן והוא אומר שהוא לא יודע איך להפסיק.יש לי תחושה שזה נובע אולי ממתח או לחץ שבו הוא היה נתון.(כרגע נראה לי שהוא יותר רגוע) מה דעתך?האם יש דרך לעזור לו להפטר מההרגל הזה? הרבה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד במתח

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלים רעים

נעמה סבג שמש
    04/03/2009

דנה היי,

בסה"כ לכל אחד מאיתנו יש הרגל כזה או אחר כאשר אנו שרויים במצב של לחץ ומתח או בכלל.

אפשר לשנות את ההתנהגות ע"י חיזוקים חיוביים לימים בהם אין זה נעשה חשוב לשבח את ההתנהגות. אפשר לחשוב איתו ביחד מה אפשר לעשות במקום. להחליף פעולה זו באחרת.

אם יש בו הרצון לשנות זאת, יהיה קל יותר. הוא יוכל לעזור לך למצוא פתרון יצירתי.

בהצלחה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו