מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן ארבע לא מוכן לשתף פעולהאורלי04/03/2009
בכל בוקר וערב אותו הסיפור. בני בן הארבע לא משתף פעולה עד שאני לא מרימה את הקול. אני מבקשת ממנו לבוא לצחצח שיניים או להתלבש או לנעול נעליים (הוא לא עושה את זה לבד, אבל דרוש כמובן שיתוף פעולה) ורק לאחר שאני מרימה את הקול וצועקת זה עובד. אחרת הוא פשוט מתעלם, עושה משהו אחר. האם למישהו יש עצה איך לגרום לו לשתף פעולה בלי להרים את הקול? תוך הנחה שבבוקר אין זמן או עצבים להתחיל לעשות את הכל דרך משחק, ריקוד והפעלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שיתוף פעולה
נעמה סבג שמש04/03/2009אורית שלום,
כדאי להכין ביחד עם בנך את הבגדים מהלילה. לתת לו אפשרות לבחור בין שתי חליפות. לתת לו להרגיש חשוב ולהיות מעורב. אפשר לבקש ממנו להניח את הנעליים קרוב למיטה כדי שנידע היכן הם בבקר.
האם יש לו מספיק הזדמנויות להפגין את עצמאותו?
אני מניחה שהיום היחס להתארגנות הוא יחס של מטלה וקושי. אין בזה כיף, וככה גם הילד תופס את זה. כדי לשנות את התחושה, צריך להכין אותו מראש להולך לקרות.
לעשות יחד תחרות של צחצוח שיניים. כשהוא מסיים את הכל הוא יכול גם לדאוג ולטפל בדובי שלו, להלביש ולצחצח לו שיניים.
אם הוא מתעלם, פשוט נקטי פעולה. הרימי אותי בידייך. קחי אותי ועשי מה שצריך.
הבהירי לו שיש שתי אפשרויות (תמיד תתני לבחור): או שאננו עושים זאת יחד או שאני פשוט לוקחת אותך ועושה.
החזירי את האווירה הנעימה כי השגרה הנוכחית משפיעה על כך שהתנהגותו תחזור על עצמה. תשברי את הגלגל, תשני את ואז יהיה שינוי.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)