התנהגות לא חברית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות לא חברית
    אמא
    04/03/2009

שלום רב, בני בן השלוש וחצי הוא ילד מקסים, נעים בדר"כ, מאד אהוד בגן וכולם אוהבים לשחק איתו. אחה"צ ילדים רוצים להגיע אליו והוא רוצה להזמינם אבל כשהם מגיעים אליו הביתה (כל פעם ילד אחד או שניים) הוא הופך להיות מאד רכושני, לא מרשה לחבר לשחק בצעצועים שלו, כל הזמן מיילל וכועס ומתנהג באופן מאד לא חברי ובכלל זה מופנות לחבר/ה אמירות כמו "אתה לא חבר שלי" ו"אני לא אזמין אותך יותר" ו"זה הבית שלי ולא שלך" וכיו"ב. החברים שמגיעים הם דווקא ילדים מקסימים שמשתפים פעולה ולא אלימים ו/או חוטפים צעצועים. אני אמרתי לו שאם הוא ממשיך להתנהג ככה לחבריו אז לא נזמין אותם יותר הביתה כי זה לא חברי להזמין חבר ואח"כ להתייחס אליו ככה. כל זה קרה אתמול (ועוד מספר פעמים קודמות) הבוקר הוא ביקש להזמין חבר ואני התנגדתי והסברתי לו (לא בכעס) שלא נזמין חברים לעת עתה בגלל... הוא התחיל לבכות ואמר שהוא לבד ואין לו חברים ושהוא יתנהג יפה. האם להתעקש על כך שכרגע לא מזמינים חברים ועד מתי ואם לא- האם להסכים אם יבטיח להתנהג יפה? אני חוששת שאם אסכים אז הוא לא ילמד כלום וימשיך להתנהג ככה כי הוא יראה שעם כמה מילים אפשר לשכנע את אמא ואבא למה שרוצים וימשיך להתנהג לחברים בצורה לא חברית ואז הם כבר לא ירצו להגיע ואת זה אני מנסה למנוע. מה דעתכן? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות לא חברית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    05/03/2009

מאיה אהלן,

קודם כל, אם הבהרת לו שהמשך ההתנהגות יביא לתוצאה שלא תזמיני חבר, עמדי בכך באותו היום והדגישי בפניו את הסיבה חזור והדגש.

הבהירי לו שהיום לא, כי אתמול הוא לא התנהג יפה, אבל מחר את תאפשרי לו לנסות שוב.

האם הפגישות הן ארוכות מידי? אם כן- קצרי אותם.
    האם אתם בוחרים מראש איזה צעצועים הוא לא רוצה לשתף? הוא יכול לבחור ולשים אותם בארון. הוא יכול לבחור מראש במה הוא מוכן לשתף, עוד לפני הגעת החבר.

בנוסף, חשוב ללמד ילד כישורים חברתיים, איך להתמודד עם חברה. אני תמיד אוהבת לומר שכדאי להקריא איזה ספר מעניין המציג את הבעיה ופותר אותה.
    נסי זאת,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו