לא מספר על יומו בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מספר על יומו בגן
    ענת
    05/03/2009

שלום רב, בני בן שנתיים ו-7 חודשים ונמצא באותו גן מאז גיל שנה ועם אותו צוות. הילד הולך בשמחה לגן מחבק ומנשק את הגננת והמטפלות, נראה שאוהב את הילדים והם אוהבים אותו. מאז שלמד לדבר ומביע את עצמו הוא אינו משתף פעולה כאשר נשאל על יומו בגן. אני שואלת אותו שאלות מנחות כמו: האם נהנית בגן? עם מי שיחקת? מה אכלתם בארוחת צהריים/בוקר? והוא לא עונה לי בכלל. בהתחלה היה מניד בראשו ללא ולא היה אומר כלום או אומר "לא". היום כבר עבר ל "לא רוצה לדבר". ניסיתי ללמד אותו לנהל שיחה על היום שעבר ואני מספרת לו על היום שלי בעבודה (בשפה פשוטה שהוא יכול להבין כמובן) כדי לנסות לעודד אותו לספר לי גם, אך הוא מתעקש לא לומר כלום. אני יודעת מה קורה איתו בגן רק משיחה עם הגננת. שאלתי היא האם זה טבעי? האם זה אומר שהוא מרגיש שהוא צריך להסתיר משהו שקורה בגן? האם הוא כועס עליי ולא רוצה לשתף אותי בחוויות שלו ? חשוב לי לציין שהוא נשאר אחרון עם עוד 2-3 ילדים בסוף היום וכשאני שואלת אותו על הגן אז לפעמים הוא מספר לי על החצי שעה האחרונה מי המטפלת שנשארה איתו ואיזה ילדים נשארו איתו, וזהו (מידע שהוא תורםם מיוזמתו ללא שאלות מנחות) כמו כן, הוא שר שירים מהגן הרבה פעמים ונראה ילד שמח ומאושר. הוא לא מראה סימני התכנסות או פחד שיכולים לגרום לי לחשוב שלא טוב לו בגן... אשמח אם תוכלו לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מספר על יומו בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת

נעמה סבג שמש
    05/03/2009

ענת אהלן,

מהפרטים שנתת אני לא יכולה להסיק על בעיה רצינית.

הנושא שהוא מעלה כשהוא כבר מדבר מעיד על מה חשוב בעיניו. ילדים רבים משנים את מצב רוחם מרגע שמתחיל להיות טפטוף הורים לגן. בשלב כזה כבר מחכים לאמא. יכול להיות שהשלה הזה מציק לו וקשה לו.

האם שאלת אותו לגבי הגן בשעות שונות, בזמנים אחרים?
    האם ניסית לגרום לו לצייר את חוויותיו? (גם אם אינו יודע לצייר, או יספר אח"כ מה "צייר).

האם אדם חיצוני ניסה לדובב אותו?

נסי את האופציות.

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בודדה בגן?

אילן
    05/03/2009

לפסיכולוג/ית שלום, בננו בן 3 ומספר חודשים. בגיל שנתיים הוא נכנסלגן פעם ראשונה ולאחר 5 חודשים בהם ראינו שהוא לא רוצה ללכת לגן וגם המסגרת לא ממש התאימה העברנו אותו למעין"גן" של 3 ילדים.הגננת היתה מקסימה ופיתחה אותו המון!! לצערי, היא התאכזבה מכמות הנרשמים הדלה(היתה לה בעיה פיזית קלה אך לב זהב)והחליטה לסגור. השנה העברנו אותולגן חדש עם הרבה ילדים בקבוצה. ההתחלה היתה קשה אך הוא השתלב יפה.אפילו בקשנו מהורים מסוימים להביא את הילד אלינו והם נענו והיה מאוד נחמד. לצערנו, קצת לפני שנולד בננו השני(אני משוכנע שזה קרה לפני)הופסק הקשר עם ההורים האחרים בהדרגה והבחנתי שהוא פחות מתקשר עם ילדים אחרים.הוא אמנם עומד על שלו ולא מוותר כמו שהיה בהתחלה אך הוא נגרר ולא יוזם ולאחרונה אף אחד הילדים החל להציק לו(יש לציין שזה היה דווקא ילד שהיה אצלנו והם אהבו לשחק)רואים שהוא מאוד רוצה קשר עם ילדים אחרים אך קשה לו ליזום. במפגשים פרטניים הוא יותר מצליח במידה והילד לא שובב. זה מאוד קשה לנו לראות והיינו רוצים לעזור. מה עושים???? יש לציין שבמקומות ציבוריים כשאנחנו איתה היא ההפך הגמור של ביישנית!!! מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו