מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות עם יציאות לילד בן חמש וחציירדן05/03/2009
שלום, בני בן 5.5 , התפתחות תקינה גמול מפיפי ללא פספוסים מגיל שנתיים וחצי עם קקי תמיד היו בעעיות עד גיל שלוש היה עושה בתחתונים. מגיל שלוש בערך עד גיל ארבע וחצי בערך היה מתאפק עד השניה האחרונה, מודיע שיש קקי , הולך לשרותים ועושה. לפעמים אנו הינו מבחינים שהוא צריך לשרותים והוא מתאפק ןהנינו אותו לעשות והוא אכן היה עושה.לפעמים גם היה מלכלך את התחתונים מרוב התאפקויות. בשנה האחרונה היו יותר ויתר פספוסים ותחילתו של קקי בתחתונים ורק אח"כ כשהוא לא יכול להתאפק יותר היה נאלץ לגשת לשרותים. במהלך השנה האחרונה היו גם כמה פעמים שרק היה מודיע שהוא הולך לשירותים ( לא לכלך את התחתונים , ועושה). המצב החמיר לאחרונה הוא מתאפק המון , מלכלך את התחתונים פעם אחר פעם, ועדיין מסרב לגשת לשירותים. בחודש האחרון כבר 4 פעמיים הוא לכלך את תחתוניו עד שכבר נדף ממנו רייח רע. (בגן ואצל חבר) הדבר מאד מפריע לו. הוא קורה לי בשקט ואומר: "אמא יש לי משהו לספר לך, התחתונים שלי מלוכלכות". אני אף פעם לא כועסת בעניין זה אלא מבקשת שיוציא ואני אנקה לו, אני כמובן גם מסבירה לו. עד לפני כשלושה חודשים הינו מנקים עבורו, הוא היה קורה לנו ומנקים עבורו. לימדנו אותו לנקות לבד וכל פעם שהוא מנקה ( לא משנה עם הוא מנקה נקי או לא תמיד שיבחנו אותו ) לבעלי כבר נמאס והוא אומר שכל הזמן ניסינו בגישה שלי הוותרנית ו"כפפות של משי" ולא הצליח אז עכשיו הדרך שלו. והיא לכעוס עליו ולא לוותר לו. מה לעשות ? אנחנו נואשים? איך לטפל בו מה לעשות? מה להגיד? להתעלם? לכעוס? הדבר מעכיר על האווירה בבית. כל פעם שהוא עושה תנועה מסוימת אנו מנסים להפנות אותו לשירותים. (לא שזה עוזר, הוא תמיד אומר שאין לו.) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ירדן05/03/2009אתמול אף התקשרו מהגן שברח לתחתונים הוא החליף ושוב ברח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שליטה על צרכים
זהורית אסולין שמחון06/03/2009אני מבינה את התסכול של בעלך, אך איני חושבת שכעס יעזור זו התנהגות שהיא בלתי נשלטת והיא מרמזת על קושי רפואי או רגשי , על כן אני ממליצה קודם כל לשלול סיבות רפואיות לתופעה. שנית לנסות להבין מדוע בתקופה האחרונה זה גבר האם המשפחה עברה איזה שינוי (נולד אח חדש, עברתם מקום מגורים, אצלכם השתנה משהו) האם חווה איזשהם אובדנים בתקופה האחרונה (קרוב משפחה שנפטר, חיה אהובה) או לחלופין האם בדרך זו או אחרת העימות בעזה השפיע עליו (מישהו מהמשפחה גויס, אתם גרים באיזור שהופצץ) אלו יכולות להיות סיבות רגשיות להגברת התופעה.
בכל מקרה הייתי ממליצה לכם לפנות להתייעצות מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)