מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נראה לי שאיבדתי את הדרך-נא עיזרו ליטל07/03/2009
שלום, אני אמא לשני בנים:בן 6 וקצת(עדיין בגן חובה) ,ובן 5 חודשים. עם הגדול היו קשיים מתחילת הדרך:קושי להפרד בגנים השונים ששהה בהם לאורך השנים, חרדות מסויימות ופחדים (אם כי לאחרונה נראה שיש שיפור בעניין),טופל ע"י קלינאית תקשורת עקב קושי שפתי (עבר ניתוח "כפתורים"בגיל שלוש)וכמעט ולא דיבר עד גיל זה,טופל גם ע"י מרפאה בעיסוק עקב אחיזה לא נכונה של כלי כתיבה ותוך כדי טיפול אובחן לו בעיית רגישות יתר.עלתה גם האפשרות לבעיית קשב וריכוז(כי מתנתק לפעמים) אך המליצו לי לבדוק את העניין בכיתה א'.ועכשיו לעצם העניין:בני הולך לצהרון מסויים מזה שנה שנייה. עד לאחרונה הכל היה טוב ויפה והוא נהנה ללכת לשם .אולם כיום יש שינוי.:הילד עצבני מאד ומתנהג לא יפה:מתחצף למבוגרים ולא מעוניין להתנצל,מכה קלות ודוחף (ולפעמים לשם שעשוע.....),מרבה להתעמת עם חברים ואני שומעת אותו אומר כי אין לו חברים. דיברתי איתו רבות כי לא נעים לילדים עם ההתנהגות שלו אך אני מרגישה שזה הביצה והתרנגולת ושני המצבים מזינים אחד את השני.קשה לו לשחק לפי כללים וכשמפסיד הוא כועס , בוכה וכו' .בגן גם יש בעיות כאלו אם כי פחות , וגם הגננת מקדישה המון תשומת לב ויחס לבני .הילד "חולה" טלוויזיה, ולאחרונה הוא מרבה לצעוק ללא שום קשר(לפעמים באמצע מפגש)וגם לספר סיפורים לא מדוייקים ונראה לי לפעמים שהוא ממש "חי בסרט". אני רוצה לציין כי הוא לא רוצה להשתתף בחוגים לאחר שנחל אכזבה בחוג בשנה שעברה וגם מתלונן למה לא עלה לא'(נשאר שנה נוספת בגן).תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר שירי שדה שרביט09/03/2009טל יקרה,
אני מרגישה שהכותרת שנתת לשאלתך מבטאת היטב את תחושת הבלבול שלך כיצד תוכלי לעזור לבנך באופן הטוב ביותר. זו כותרת מאוד אמיצה, ולבטא כך את הדברים - זהו שלב חשוב בדרך לפתרון.
את מתארת סוגים שונים של קשיים שהילד ואת מתמודדים עימם. חלק מהקשיים קשורים זה לזה ומעצימים אחד את השני, וחלקם נפרדים: חרדות ופחדים, קושי שפתי, רגישות יתר, אחיזת עיפרון, בשלות לכיתה א' והתנהגות חברתית. נראה לי שתוכלי להרוויח מאוד מעזרה של איש מקצוע שיעזור לך למפות את הבעיות ובהתאם לכך להתמודד עם כל אחת מהן.
אני ממליצה להתחיל בהתייעצות עם פסיכולוג הגן, ייתכן והוא עשה לילד אבחון בעבר ויוכל בהתאם לכך לעזור לך למצוא את הדרך לעזור לבנך. כמובן שאם אביו של הילד מתגורר עמכם או מעורב בחיי הילד, נוכחותו בפגישה עם הפסיכולוג היא קריטית. לאחר ההתייעצות, תוכלו להמשיך בהדרכה אצל פסיכולוג הגן או עם פסיכולוג ילדים אחר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו....
טל11/03/2009כשהעלת ספק בקשר למקום מגוריו של האב רק אז הבנתי כמה שהכל על כתפיי.....בעלי הוא איש טוב ויקר שלא מחסיר דבר ממשפחתו(כלכלית)אולם משמש במשרה בכירה ,מגיע בשעות הערב כשעה בערך לפני השינה ולא מפסיק להרעיף מתנות על הילד.אני כועסת על ההתנהלות שלו כי תמיד יוצא שהוא הטוב ואני הרעה ומעבר לזה הוא יוצר לילד תמונת מציאות מעוותת(אם כל עניין נגמר בסוף עם מתנה....)...ניתן לומר שהוא מעורב באופן מינורי בכל העניינים עם הילד ותמיד מנסה להקל ראש בבעיות(אם כי לאחרונה מסכים שעלינו לקבל עזרה מקצועית ואומר שגם הוא כבר לא יודע מה לעשות וצריך הכוונה). בנוגע להתיעצות עם פסיכו' הגן למען האמת זה קצת מלחיץ אותי. אני עובדת במע' החינוך ויודעת שמעורבות שכזו עם הפסיכו' יכולה להופיע ב"רזומה" שלו עד כיתה יב' ולצערי אם זה היה משמעותי ויעיל הייתי שוקלת זאת אך במצב פריסת הפסיכולוגים במע' החינוך כל פסיכו' מקבל הרבה מסגרות חינוכיות ובמבחן המציאות לא מצליח לעשות שום תהליך משמעותי ברוב המקרים. לגבי התיעצות עם פסיכו 'פרטי זה בהחלט הכיוון שלי .לדעתך צריך אבחון מקיף לילד?(פסיכו-דידקטי?)או רק אבחון פסיכו'? האם לדעתך עצם זה שהיה בן יחיד עד גיל 6 ורק לפני 5 חודשים נולד לו אח מקצין את הבעיה?לי נראה שהיו דברים "מתחת לשטיח" שבצבצו לפעמים אולם כעת הם כבר "יושבים" על השטיח לגמרי . אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)