מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדיםורד09/03/2009
שלום, בני בן ב4 וחצי וביתי בת ה-5 וחצי מפחדים לישון בלילה לבד, למרות שהם ישנים יחד בחדר. אני צריכה ליהיות לידם עד שהם נרדמים. הבן הקטן יותר גם מפחד וגם מאוד מפונק, ביתי מפחדת פחד אמיתי, למשל סרט שראתה בגן עם עקרבים, היא מתעוררת בלילה ולא רוצה לישון לא לידי. אני בדילמה, מצד אחד אני יכולה להבין ואפילו להזדהות ובאמת להמשיך להיות לידם, מה אומרים: "אין ממה לפחד אני שומרת עליכם" או זה בסדרת לפחד, אל תדאגו אני לידך", האם אני צריכה לעשות סוף להיותי בחדרם, או שאם היא מפחדת אז בכל זאת אני לא רוצה שהיא תרגיש לבד. איך עושים את זה? תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
נעמה סבג שמש10/03/2009ורד היי,
את מתארת תופעה שכחה של פחד וחרדות בגילאים אילו.
כמה זמן המצב שאת מתארת נמשך? ממה זה התחיל?
האם יכול להיות שהפחד של בנך הוא מדומה, והוא "למד" מאחותו הגדולה את ענין הפחד?
לגבי הגדולה- לא צריך לומר לה שאין ממה לפחד כי כך אנו מתכחשים לרגשותיה. מה שכן, צריך לטפל בפחד, לראות ממה הוא נובע, לבדוק איתה ולקבל ממנה רעיונות מה יקל עליה את פחדיה, מה היא חושבת שיעזור לה לפחד פחות. התשובות הם אצלה.
את תצטרכי לצאת בהדרגה מהחדר. פעם תשבי רחוק מהמיטה ולאט לאט תשבי ליד הדלת.
תקנו יחד מנורה שהיא אוהבת שתאיר עליה או דובי שישמור עליה והיא עליו. אולי תשימו פעמון שבו תוכל לקרוא לכם אם פתאום העקרב מופיע, למשל. וכו'.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נעמה
ורד12/03/2009מצחיק, גם לביתי קוראים נעמה. בקשר אליה, הבנתי. בקשר לבני רציתי להוסיף שהוא התחיל עם הפחדים כך שלא נראה לי שהוא נדבק ממנה, הוא מפחד אפילו להשאר בסלון לבד עם אחותו, אני צריכה להיות כל הזמן בטווח ראיה, אפילו שרותים. בשבת הוא לא מוכן לשחק בסלון איתה אלה שאני יקום גם לסלון. לא יודעת איך לפתור את זה, אשמח לעצה. נעמה מפחדת מסרט שאראו בגן עם עקרבים, או סיפור מפחיד שהיא שמעה מילדות גדולות.היא יותר בוגרת נראה לי שאם אני יחליט החלטה אני מקווה שאני יצליח להפחית אצלה את הפחד, הוא הרבה יותר ילדותי ותינוקי ואני פוחדת לפגוע בו אם הוא באמת מפחד, אבל נראה לי שהוא עבר את הגבול. זה לא מפינוק כי אני ממש רואה את החרדה שלאני לא לידו או אבא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)