בעיות שינה גדולות עם הילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה גדולות עם הילדים
    עמירה דהן
    05/08/2007

אנו זוג הורים לשלוש בנות מקסימות, הודיה בת 7 והתאומות נעמה וטליה בנות 5. בגילאים הקטנים יותר לא היתה קיימת הבעיה זה כבר שנה פלוס שבבית שלנו אין שינה תקינה, הבנות נרדמות במיטות שלהם וחוזרים בלילה שוב למיטה שלנו הן טוענות שהן פוחדות, ניסינו את כל השיטות לקום ולקום עד שירדמו או סגירת דלת בקיצור שום דבר לא עוזר הבעיה הולכת ומחריפה. הגענו למצב כזה שכבר אין אפשרות לישון יחד הם פשוט מתחילות לצרוח מי ישן ליד מי הן פשוט מגיעות למיטה הזוגית שלנו עד הבוקר ואני ובעלי מוצאים את עצמנו במיטות שלהם. הבעיה יותר חמורה שאני אישת מרגישה שנוצר איזה שהוא פער ביני לבין בעלי המון וויכוחים לאחרונה. בעלי עובד בשירות בתי הסוהר והוא אינו נצמא כל יום בבית, ועוד סיבה, אנו זוג דתי ובשבועיים האחרים אני נאלצת לצאת מן החדר. לי אישית אין בעיה להציב גבולות כשבעלי לא נמצא, אך ברגע שהוא נכנס הביתה הבנות מאבדות שליטה לחלוטין, עושות מה שהן רוצות. אישית אני אמא מאוד יצירתית משחקת איתן עושים ייצירות ביחד וכיף אבל מגיע שלב שאני מרגישה פשוט שאני מטמוטטת מעייפות אך הן בשלהן צורחות משתוללות ואני פשוט מתמוטטת ואין ביכולתי להתמודד עם הבעיות הנוספות. בעלי אדם מאוד אוהב הנתינה לבנות היא עצומה הסבלנותשלו כלפי הבנות ראויה לשבח, אך אני מרגישה בתוך המעגל הזה קצת בחוץ (האמא הרעה שקובעת חוקים בבית) וכומבן שבעלי מקבל את כל הקרדיט של הבנות .בעיית השינה (הגבולות) התפצלה לה לכיוונים מאוד לא טובים אנא עיזרי לי כיצד להחזיר את הרכבת למסלולה אני אישית במצב של עייפות והתמוטטות מתחילה לכעוס על שלא מבינים אותי , בנוסף לכל פשוט אין לי חיים הכל סביב הבנות הדבר המינימלי שאני מבקשת זה לישון כמו שצריך וגם זה בלתי אפשרי, אני ממש זועקת לעזרה יכול להיות שאולי משהו אצלי לא בסדר אשמח לקבל את תגובתך המיידית בעניין ולעזור לי לעבור זאת בצורה החינוכית והנעימה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה

שרון באומל
    07/08/2007

שלום עמירה.
    תחושתך מאוד מובנת. מחסור בשינה משפיע על כל תחומי החיים ועל הקשרים בתוך הבית ומחוצה לו. את מאוד זקוקה לשינה והיא גם מגיעה לך. אני מאוד מבינה.
    מה שהייתי מציעה הוא קודם כל לדבר עם בעלך, בשעת רוגע נעימה, ולהסביר לו עד כמה את עייפה, ומה עייפות זו גוררת עימה. נסי לגייס אותו לעמוד כאחד מול הבנות. לאחר מכן, עוד פעם בשעת רוגע יש להסביר לבנות שכל אחד ישן במיטתו - וחשוב שאמא ואבא ישנו ביחד. אפשר לשאול כל אחת איך יהיה לה נעים יותר לישון במיטתה. לבנות החמש ניתן להציע בובה אהובה במיטה. לגדולה אולי מצעים שהיא תבחר. לאחר מכן לקבוע טקס שינה: מה שאהוב ומקובל בבית שלכם. לאחר מכן, יש להיות עקביים ולומר לבנות שעד כמה שזה נעים לישון אתכם, חסל סדר הסידור הזה וכל פעם שמישהי מגיעה למיטה, לקחת אותה ביד ולהחזיר אותה. אני מאמינה שזה ייקח מספר ימים עד שבועיים עד שהן יבינו שאתם רציניים. אם את רוצה, אפשר להציע לבנות שיבחרו יום אחד בו הן מביאות מזרונים וישנות אתכם באותו חדר, אבל רק יום אחד. ואם הם באות גם ביום אחר, הן לא יוכלו לקבל את הצ'ופר הזה.
    שיהיה בהצלחה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו