מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן חמש בגן ועם אחיו התינוק.שיר13/03/2009
לילה טוב. בני בן חמש שנים. ילד חכם ומאד רגיש. ואני עומדת בפני התמודדות עם בעיות בשני מישורים. תחילה הוא ילד שפיזית מאד גדול לגילו אך הוא הילד הקטן ביותר בגן. הוא ושני ילשים נוספים הם היחידים שנקראים טרום חובה מתוך שאר הגן שהוא חובה. מצד אחד זה מאד מקדם אותו מבחינה תיקורתית ולימודית. אבל מצד שני, זהו ילד מאד ביישן, שעד השנה כמעט ולא דיבר מתוך ביישנות (לא כי הוא לא ידע). גן חובה, כידוע אלה ילדים תיקשורתיים מאד ובתחילה מאד התקשו להבין מה הוא רוצה מכיוון שלא ביטה את עצמו במילים אלה במעשים. (לא אלימים). עם התקדמות הגן הוא השתפר מילולית מאד, אך הבעיה העיקרית נותרה בעינה והיא שכל דבר הכי קטן מביא אותו לבכי. כל מכה הכי קטנה וכן כל הצקה. זה עודד את הילדים לקרא לו בייכן ולהציק לו, ביחוד כי הוא ילד טוב מדי, חושב שזה משחק או פשוט בגיב בבכי מבלי שמחזיר או מספר לגננות. שיחה עם הגננות לאחרונה שיפרה במעט את המצב, ביחוד כשהתחבר עם ילדה ש"משלינה" אם מישהו מציק לו. אבל לאחורנה היא פסקה מהלשין ושוב הוא מספר על הצקות. הוא עדיין לא "מחזיר" ולא אומר לגננות למרות שאנו דוחקים בו. יש לי ממש פחד כי הוא יהפוך לשק החבטות של הגן ובהמשך של בית הספר. בעיה נוספת שקיימת היא התמוודות שלו עם אחיו בן 9 החודים. הוא מאד מתלהב לשחק איתו, ולרוב זה מגיע להתלהבות יתר עםמשיכת ידים ורגלים שלו תוך כדי שהתינוק זוחל עד כיד סכנה לתינוק. אני מוצאת את עצמי כועסת עליו המון, ולא משנה כמה שאני מדברת עימו, או מענישה אותו, או מחזקת מעשים חיוביים לא עוזר דבר. אני יודעת שהוא רוצה תשומת לב, אך לרוב קשה לעשות זאת אם אני בעבודה ובעלי עם שניהם או הוא בעבודה ואני עם שניהם. אין לי עזרה ואין אפשרות שמישהו יהיה עם הקטן כדי שאני אהיה איתו, אלה רק בשעות הערב המאוחרות כשבעלי חוזר מעבודה. וגם אז, הוא נוהג בהתלהבות יתר כלפיו מבלי להפסיק להציק ולהשתולל. אשמח לשמוע שיטות לטפל בנושאים הללו. וסליחה על האורך. שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בגן
זהורית אסולין שמחון13/03/2009לגבי השאלה הראשונה אם הוא נמצא במסגרת עירונית אפשר לבקש מהגננת להזמין פסיכולוגית גן שתתצפת כדי להתרשם מבשלותו הרגשית ולשמוע ממנה המלצות מדוייקות יותר על סמך ההערכה שהיא תעשה. יכול להיות ששי קשר בין ההתנהגות בגן ובבית , ייתכן שהוא ילד שמתקשה לתפוס לעצמו מקום בצורה נעימה ובונה ואז בגן או שהוא נמנע או שהוא בסוף מקבל תפקיד של הילד שצוחקים עליו ומלגלגים עילו. גם בבית הוא מתקשה לבטא את הרצון לתשומת לב, את הקנאה ואת הגעגוע לבלעדיות שהיתה לו עד עתה. התינוק הופך את חייו לקשים יותר בייחוד עתה כשהוא בן 9 חודשים מתפתח זוחל ותופס יותר ויותר מקום. אפשר לנסות ולעזור לילד דרך ביטוי מה הוא מרגיש מה מכאיב לו מה , קשה לו שהיה רוצה יותר זמן עם אמא ואבא, שפעם תשומת הלב שלכם היתה רק עליו ועכשיו אתם עסוקים בתינוק ופחות מתייחסים אליו. אפשר להזמין חברים מהגן אחר הצהריים וכשהוא בוכה לנסות לעזור לו איך היה יכול לפתור את זה בדרך אחרת ולא רק דרך בכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)