פרידה והריון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרידה והריון
    טל
    14/03/2009

שלום אני אמא לילד בן 3 לפני כחודש ניפרדתי מבעלי ועברתי לגור בעיר אחרת בבית של הוריי.בעלי נישאר בבית שבו גרנו בתל אביב .אני מביאה את הילד כל יום לגן בת"א כי לא רצינו להוציא אותו מהגן שהוא אוהב ורגיל באמצע השנה.לא הסברנו לילד שניפרדנו כי אני לא יודעת בגיל הזה עד כמה הוא יכול להבין רק אמרתי לו שהוא ואני עוברים לגור בבית של סבתא ואבא שלו נישאר בת"א והוא יישן גם עם אמא וגם עם אבא,סה"כ הוא מתמודד יפה מלבד כמה משברים לא גדולים אבל אני חושבת שאולי יש דרך יותר טובה להסביר לו את המצב ואשמח ליעוץ בנושא יש לי גם הרבה חששות מפני שאני נמצאת בחודש הרביעי להריוני עם בן נוסף ואמורה ללדת בתחילת ספטמבר שאז הוא גם יעבור לגן חדש,אני לא יודעת אם זה רלוונטי אבל כרגע אין הסדרי ראייה מסודרים והילד ישן אצל אביו פעמיים בשבוע כמו כן אין לו קשר כמעט עם הוריו של בעלי עם הוריי יש לו קשר מצויין אך הם גרים בחו"ל ומגיעיים לארץ פעמיים -שלוש בשנה כרגע אימי נמצאת פה ואני גם חוששת שכשהיא תעזוב עוד חודש יהיה לו קשה.אנא עזרתך!איך אוכל להקל על ילדי ולצמצם את הבילבול והעצב למינימום, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרידה והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרידה והריון

זהורית אסולין שמחון
    15/03/2009

את הבלבול תוכלי לצמצם את הכאב והעצב לא, כל מה שביכולתך לעשות הוא להבין אותו בתקופה זו ולאפשר לו לעכל את המשמעות של הדבר הזה. סביר להניח שזה לא יקרה בשיחה אחת אלא כל פעם הוא יבוא בשאלות אחרות וסביר להניח שיעסיקו אותו סוגיות שונות מאלו שמעסיקות אותך סביב הגירושים, למשל האם יהיו לו צעצועים גם בבית השני, והאם אבא ישמור על קשר קבוע, ומה יקרה אם יתגעגע אליך בלילה כשהוא אצל אבא. על כן כדאי לספר לו במונחים של סכסוך ויריבות בין שני חברים עד שהם מחליטים לשחק כל אחד לבד כי כבר אי אפשר לשחק ביחד. חשוב להדגיש ששניכם אוהבים אותו ותעזרו לו בכל מה שקשה (אם זה אפשרי אולי תעשו את השיחה הזו שניכם איתו). חשוב להגיע בהקדם להסדרי ראייה ולו זמניים לתהליך הפרידה עד לחתימת הסכם סופי זאת כדי להעניק לילד סוג של שגרה וודאות. בנוסף כדאי לעשות את השיחה בהקדם כדי שלא יצטרך בעת ובעונה אחת להתמודד עם עוד סוגים של מעברים כמו אח חדש, וגן חדש.

שיהיה בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו