מאבדת את דרכי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מאבדת את דרכי
    ורד
    15/03/2009

שלום לכם, העוסקים במלאכת קודש. שמי ורד ואני אמא לנועלה בת 3. נועה היא ביתי היחידה . כבר הרבה מאוד זמן (חודשים) שאנו עוברים עם נועה חוויות המקשות עלינו ,הורים צעירים, את הגידול שלה. נועה נמצאת בגן פרטי בקיבוץ כבר שנה שנייה ומאוד אוהבת מסגרת זו. היא מאוד מקובלת ויש החושבים שהיא בין המובילות בגן. אך יחד עם זאת נועה נמנעת ממצבים של הזמנת חברים מסויימים הביתה כי היא זוכרת להם חטיפות של משחקים מידיה דבר הגורם לה כל פעם מחדש לתסכול לבכי קורע לב . היא לא נלחמת ומוותרת מראש . היא עומדת מול הילד/ה החוטפים בחוסר אונים ובוכה ללא הפסקה ואינה הולכת וחוטפת בחזרה או עומדת על שלה. דוגמא מאוד בולטת - רשמנו אותה לחוג ספורט המתקיים בקיבוץ והיא הולכת אליו עם כמה חברות מהגן ביום הראשון אביה ליווה אותה וילד אחד תפס את החבל נדנדה לפניה- היא החלה לבכות וכל החוג התפקשש מה גם שהיא לא הפסיקה לשטאול - הוא שוב יחטוף לי. הוא שוב יקח לי. כל החוג היא היתה עסוקה בסיטואציה ולא השתתפה כלל. היה תרגיל ריצה למיקלטים בקיבוץ והגננת עשתה זאת בצורה של משחק- היא תקיש בתוף וכולם יעזבו את משחקי החצר וירוצו למקלט מהר וברקע הם ישמעו את הצופרים(הצופרים לא פעלו- זה היה דמי) כל הילדים נהנו מהמשחק רק נועה שלי בחרדה תהומית לא שיחקה ישבה דרוכה הסתכלה על הצופרים שאלה כל דקה מתי ישמעו אותם רצה אחוזת אמוק החלה לבכות - הגננת אומרת שזה שיבש לה את כל מהלך היום וכל היום היא היתה עסוקה בזה- היא מעבדת סיטואציות שוב ושוב כל פעם וכל היום. היא לא עוזבת את זה. היא נמנעת מלצאת החוצה כי יהיו רעשים של מטוס, מכסחת דשא, כלבים, משאיות - כל יוזמה לטיול בחוץ נגמר במפח נפש. ניסיתי לתאר איתה סיטואציה של חטיפת משחק כשאנו משחקות ואני חוטפת לה את המשחק לפני זה הסברתי לה שזה בכאלו אבל למרות זה היא פשוט התחננה!!!! שאני אחזיר לה את המשחק מה לעשות? שנה הבאה היא עוברת לגן חדש , ילדים חדשדים צוות חדש. אנחנו אובדי עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מאבדת את דרכי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לורד

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/03/2009

ורד שלום,
    את מתארת תופעה של ילדה עם מודעות מפותחת מאוד לעולם שסביבה. מהדברים שציינת נראה שעבור נועה, יכולת השליטה שלה במציאות היא משמעותית מאוד, ואם היא נתקלת במצב בו אין לה שליטה או ודאות (כמו רעש של משאית שעוברת במהלך טיול כפי שכתבת), קשה לה מאוד לחזור לשגרה. הרצון לשלוט בסביבה הוא מאפיין של ילדים בגילה של נועה, וייתכן שעם הגדילה ואם המשפחה תתרחב עם אח/ות נוספ/ת, התכונה הזו תפחת.
    בינתיים, תוכלו לעזור לנועה באמצעות הדגשת החשיבות של חזרה לשגרה, והסבר כי ילדים לעתים חוטפים זה מזה או נמצאים ראשונים בתור לפניה, וכך אלו החיים. אפשר לנסות למצוא לנועה חפץ (כמו בובה) שילווה אותה במהלך היום ויעזור לה להירגע בגן לזמן מסויים ואז "לעזוב את הנושא" ולחזור לשגרה. בנוסף, כדאי לבקש מהגננת להיות מעורבת בתהליך ולעזור לנועה להרפות מהעיסוק המתמשך בדבר שהפריע לה. כמו כן, מה שמתרחש עם נועה הוא הזדמנות עבורכם כהורים לבדוק גם את התרומה שלכם לתגובותיה של נועה, ובאיזו מידה אתם יכולים לעזור לה להיות פחות נוקשה. ממה שכתבת עלה בי הרושם אולי גם את מוטרדת מאוד מיכולת ההתמודדות של נועה עם תוקפנות וחשוב לך מאוד שהיא לא תהיה חסרת אונים. הילדים שלנו מזמנים לנו אפשרות לעבוד גם על דברים בעצמנו ולהמשיך להתפתח כמבוגרים, ואולי כאן זו הזדמנות גם עבורכם.
    מקווה שדברים אלו עזרו,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי הכל כך מדייקת

ורד
    17/03/2009

שירי יקרה שלום. תגובתך להודעתי עודדה אותי במקצת. ציינת בתושובותייך למצוקתי את הטבעיות שבמעשיה של נועה. ואכן כמו שהצעת כך אנו פועלים- מסבירים לה טבעו של עולם מהו? שיש ילדים שמגיעים ראשונים, שיש רעשים, שיש כאלה שחוטפים ועוד... אך למרות כל הסברינו למצבים כאלו התגובות שלה ממשיכות להיות חמורות וקשות - אתמול היא בכתה בבכי קורע לב כי השכן כסח את הדשא והרעש הבהיל אותה בצורה לא נורמלית - נאלצנו להכנס פנימה מיום שטוף שמש בגינה. עוד דבר שלא היה מובן לי מתשובותך הוא : מה כוונתך במעורבותנו/ השפעתנו על המצב ? אני באמת רוצה להבין זאת ובעקבות כך מה עלי לעשות - אני צריכה מטרות אופרטיביות ישומיות שתוכלי להגיד לי. לגבי חפץ "מעודד" - גם החפץ האהוב עליה- חתול בד בשם לקיק לא מהווה מקור נחמה בזמנים קשים אנא תושבתך בהתאם. כמו כן האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי לסוגיה זו- אני לא רוצה שהיא תגדל להיות מבוגר חרד/ חסר אונים בעל ביטחון עצמי נמוך. תודה ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות זהה אצל בני

דלית
    19/03/2009

הי ורד, רציתי לחזק אותך,אני נתקלתי באותה סיטואציה שארכה מס' חודשים עם רני (כיום בן שנתיים ו9 חו'). כל רעש הקפיץ אותו ,אסור היה להפעיל מיקסר/שואב אבק כשהוא בבית,מקדחה פועלת בבית הכן היתה מוציאה אותו מדעתו וגורמת לו לבכי....חשוב לשדר שזה העולם ויש רעשים ואי אפשר להימנע מהם,ואם הוא רוצה לבכות ,שיבכה.....היום הוא מגיב לרעשים במתינות ,הוא לא בוכה כל פעם,הוא מתחיל לקבל את זה יותר בנינוחות. מעבר לכך,הוא ילד רגיש מאוד ,ומאוד מושפע מתגובות של הסביבה הקרובה....האם היא גם רגישה כל כך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/03/2009

ורד יקרה,
    ראשית התנצלותי על משך הזמן שארך עד לתשובתי אלייך.
    ילדים רבים נבהלים מרעשים חדים ולא מוכרים, כמו ממכסחת דשא או שואב אבק. נועה בגיל 3 עדיין אינה מבינה את המכניקה של המכשיר המטרטר, אלא מבחינתה זהו רעש חד וצורם, וכיוון שכך הוא מסוכן ומבהיל. בסהכ זו תגובה הגיונית מבחינתה - עדיף שתיבהל מרעש כזה ותחוש בסכנה, מאשר תתקרב לכביש כשרכב שועט בו, לדוגמא. ככל שהיא תתנסה במצבים מגוונים ותכיר יותר חפצים בעולם, וכן תבין את פעולתם, כך היא תסתגל לרעשים הללו. חשוב להדגיש שזו תופעה נפוצה מאוד והיא נשענת על בסיס אבולוציוני. ראי לדוגמא כמה ילדים (גם בגילאי בי"ס) נבהלים ובוכים ביום העצמאות כשיש זיקוקים. אלו נחשבות תגובות נורמטיביות ולא קשות וחמורות. לכן נועה בוודאי שאינה זקוקה לטיפול פסיכולוגי.
    מבחינתכם, קשה להציב מטרות אופרטיביות או לומר יותר על קשרים אפשריים בין התנהגויותכם ועמדותיכם לבין תגובותיה של נועה, ללא היכרות. באופן כללי אציין כי חשוב לתת לגיטימציה לבהלה של נועה בתגובה לרעש, או לעצב/תסכול שחשה כשחוטפים לה דברים. הרגש עצמו הוא מאוד הגיוני וטבעי בסיטואציות כאלה, וגם אנחנו כמבוגרים לא ממש אוהבים כשמישהו "חותך" אותנו בכביש (זו מקבילה אפשרית ל"חטיפות" אצל ילדים). המסר החשוב לנועה, הוא לסייע לה לחזור לשגרה ולהמשיך הלאה במעשיה על אף האירוע הלא נעים שהתרחש, ולא להמשיך לעסוק בו ולדבר עליו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו