ביישנות, חרדה ופחת ללכת לחברות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ביישנות, חרדה ופחת ללכת לחברות
    מירית
    15/03/2009

ביתי בת החמש מאז ומתמיד היתה ביישנית וחרדתית ולקתחלה הרבה זמן להתחמם בכל אירוע חברתי. היא פיקחית מאוד לגילה, חרחפה וכשהיא כבר נפתחת היא עולם ומלואו. היא מסרבת ללכת לחברות אם אני איני נוכחת וגם לימי הולדת. היא אוהבת את הפעיוךויות רק אם אני או בעלי נהיה נוכחים. היא מוכנה שחברות יגיעו אליה בלבד. שוחחנו רבות על הנושאים הללו והתגובות היו החלטיות- אינני מוכנה להיום בלעדיכם. דיברנו ם הגננת שבסך הכל אומרת שהילדה מסתדרת בגן - אולם לוקח לה זמן להפתח. היא גם תמיד בוחרת באותה חברה. אני רואה שבתי הקטנה גם היא סובלת מאותן חרדות וביישנות חברתית. כיצד עלי לנהוג בעיקר בכל הקשור לברים וימי הולדת? האם להמשיך לשוחח למרות שזה לא עוזר? למה לצפות בעתיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביישנות

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/03/2009

מירית שלום,
    לא כתבת מהו גילה של בתך, והציפיות שלנו מהיכולת של ילד להיפרד היא תלויה בגיל ומשתנה בהתאם. באופן כללי אאמר, כי ביישנות היא תכונה אישיותית, שיש חוקרים המאמינים שיש לה גם בסיס גנטי-משפחתי, אולם היא פוחתת מאוד ככל שיש חוויות חיוביות רבות יותר של עצמאות ושל הצלחה להתמודד לבד, בסיטואציות מתאימות ובזמן המתאים. בדר"כ כשדוחפים ילד לעצמאות בטרם עת מבחינתו, הוא נצמד עוד יותר לגירויים ולמבוגרים המוכרים.
    ממה שכתבת כאן, נראה לי שבתך זקוקה לזמן מסוים על מנת להסתגל לסיטואציות חדשות ולא מוכרות. היא לא נותרת קפואה לכל אורך האירוע, אלא בהדרגה מגלה את ה"עולם ומלואו" כדברייך, שנמצא בתוכה. זהו סימן טוב מאוד לכך שהיא יכולה ליצור קשרים חדשים ולהביא מעצמה, כאשר היא מרגישה מספיק בטוחה. כרגע, היא זקוקה לנוכחות הפיסית שלכם על מנת להיות מסוגלת להיפרד. סביר להניח שככל שתגדל, היא תרגיש טוב ותתפקד גם בהיעדרכם. אין טעם בשיחות לעודד אותה לא להתבייש, אלא לומר לה כי אינכם יכולים להגיע עמה לכל מקום, ולהקפיד שתבין כי היא עלולה להפסיד את האירוע. אולם יחד עם זאת, חשוב להיות אמפתיים ולתת לגיטימציה לצורך שלה בכם.
    לגבי העתיד, אני מבינה שאת מודאגת מהתפקוד שלה בעתיד. אולם לא ציינת כי בתך היא ילדה בודדה או דחויה או עצובה וכדומה. העוצמה של הביישנות כפי שכתבתי יכולה לרדת עם הגיל, וגם ייתכן כי היא עדיין תזדקק לזמן מסוים על מנת להסתגל לסיטואציות חדשות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו