ילדה בת כמעט 5 - מאשימה את עצמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת כמעט 5 - מאשימה את עצמה
    אסנת
    15/03/2009

שלום, אני אמא לשלושה ילדים מקסימים, הבכורה כמעט בת 5 , הביינונית בת 2.9 חודשים והקטן בן 10 ח'. אני עובדת 3/4 משרה ורוב הזמן נמצאת לבד עם הילדים, אני מנסה להקנות לילדים גבולות וחוקים אך נתקלת לעיתים בקשיים, הקושי שלי עם הבכורה שהיא לא מקשיבה לדבריי ולעיתים מאד מקשה עליי בטיפול היומיומי שלי בהם. הבעיה שכאשר אני כועסת עליה היא מאשימה את עצמה ואומרת אני ילדה רעה, ואפילו היא אמרה אני שונאת את עצמי, ואני מרגישה שהביטחון העצמי שלה מתחיל להיפגע כתוצאה מזה שאני מנסה לגרום לה להיות תחת גבולות. השאלה שלי הנה כיצד להצליח לגרום לה להקשיב להורים שלה ויחד עם זאת לגרום לכך שהביטחון העצמי שלי לא יפגע? אשמח על תגבותכם המהירה מכיוון שמצב זה מאד מטריד אותי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח להתייחסות להודעה מהתאריך 15.3.

אסנת
    24/03/2009

אשמח להתייחסות להודעה מהתאריך 15.3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

אוסנת היי,
    גבולות אינם מתבטאים רק באמירה שמתבצעת. עלייך להיות יותר סמכותית ולהשתמש בשיטות נוספות חוץ מהבעת הכעס במילים.
    אסור לך להראות לה שאת נבהלת מדבריה, אלא לשאול אותה בצורה רגועה מדוע היא כועסת על עצמה. מדוע היא שונאת את עצמה. לא לשלול את הרגש שלה, ללכת איתו. לתת לה לדבר לכוון אותה בשאלות מתי היא מרגישה כך. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יהיה כך.

אם את יכולה להרשות לעצמך- דאגי לזמן איכות איתה לבד. טיפ שאני תמיד נותנת בשל חשיבותו והשפעתו.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו