מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להעביר את הילדה גן בפעם השלישיתלי17/03/2009
שלום, יש לי בת מקסימה עוד מעט בת 3, היא מאוד חברותית, בעלת ביטחון עצמי ומאוד שמחה. נאלצנו להעביר אותה גן בגלל שינוי בסביבת מגורים, לאחר מכן העברנו אותה גן כי לא היינו מרוצים ועכשיו היא נמצאת בגן מקסים שהיא מאוד אוהבת. הבעיה שבסוף השנה מתכוונים כל החברים שלה לעזוב כי הגן פחות מתאים לגיל 3+ ואני מתלבטת מה יותר חשוב היות והיא כבר עברה הרבה (גם דירה). אם היא תישאר בגן הנוכחי רוב הסיכויים שהיא תהיה היחידה הגדולה וכל שאר הילדים יהיו 2+. גם התכנים פחות יתאימו לה אבל אולי זה יקנה לה תחושת ביטחון. אם אני יעביר אותה גן אז שוב היא תאלץ להיסתגל למסגרת חדשה שבה יהיו הרבה ילדים בגילה וגם התכנים יותר יתאימו. אבל זה יהיה שוב מעבר ואח"כ שוב היא תעובר גן לטרום חובה. מאוד חשוב לי לשמוע מה יותר חשוב, האם היא תהיה מסוגלת לעמוד בעוד מעבר ואחר כך בעוד מעבר? האם חשוב יותר התכנים ושיהיו לה חברים בני גילה או הביטחון של מקום יציב וקבוע? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים
נעמה סבג שמש17/03/2009את מעלה פה התלבטות נכונה ולא פשוטה.
קשה לי לקבוע עמדה חד משמעית מבלי להכיר את בתך.
אם היא מסתגלת בקלות לשינויים, הייתי מעבירה אותה עם ייתר חבריה, לגן אחר, כך שסביבת החברים לא תהיה חדשה.
הבדל בין גיל שנתיים לשלוש הוא יחסית משמעותי מבחינת תכנים ויחסים חברתיים, לכן הייתי מעדיפה שתהיה עם בני גילה.
עם זאת, חשוב להתאים את המצב לילדה. האם היא מסתגלת לקלות ואיך התמודדה עם השינויים עד כה.
את מכירה אותה היטב. מה את מרגישה בפנים? זה נכון לה? אל תעגלי פינות. היי אמיתית עם עצמך. התשובה כבר אצלך.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)