כיצד לגרום לילד לשתף בחוויותיו בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד לגרום לילד לשתף בחוויותיו בגן
    לימור
    17/03/2009

בני עוד חודש בן 5 נמצא בגן טרום חובה ולאחר מכן בצהרון . הבעיה שלי היא דווקא הצהרון בה הוא שוהה כל יום שעתיים וחצי לפחות . באופן כללי לא משתף במה שעובר עליו רק אם אני שואלת וגם אז הוא צריך להיכנס לאיזשהו "טרנס" על מנת לספר . כן הצלחתי לפני יומיים לדלות ממנו פרטים לגבי האחראי על הצהרון (איתי) בני אמר לי שהוא לא אוהב אותו והוא גורם לו לבכות ולא ידע לפרט לי בעניין . שחזרתי שוב על שאלתי למה הוא לא אוהב אותו אז תשובתו הייתה מס' פעמים "לא יודע" אני יודעת בוודאות שעובר משהו לאו דווקא משהו חריג אבל אני הייתי רוצה לדעת יותר ממנו . איך אפשר לגרום לילד לדבר יותר? לפנות לצהרון לא אפנה . אודה לחוות דעתכם מאוד חשוב לי וגם מדאיג אותי .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקש תשובה מתי שרק תוכלו מאוד חשוב

לימור
    17/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף

נעמה סבג שמש
    17/03/2009

היי לימור,

אם הייתי מרגישה מודאגת, לדעתי אין נכון וטוב ממראה עיניים. הייתי מגיעה בהפתעה, בשעות שונות כדי לראות את פניו של ילדי ולהיווכח איך באמת הוא חש.

לגבי עידודו לשתף- הייתי מנסה דרך יצירה: ציור, הדבקה, פלסטלינה.
    כאשר ילד מרגיש שלוחצים עליו לשתף, הוא נסוג עוד יותר ומתקשה. לפעמים אף אינו דובר אמת, רק בכדי לספק את הסחורה.
    מילולית הייתי מניחה לו לזמן מה, וכשהייתי חוזרת לשאול לא הייתי חוקרת או משתמשת בשאלות מכוונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו