שינוי התנהגותי שנתיים וארבעה חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגותי שנתיים וארבעה חודשים
    עינבר
    17/03/2009

שלום. אני פונה אליכם בעניין בתי בת השנתיים וארבעה חודשים. עד לפני כשבועיים, הילדה שלי הייתה חייכנית, מאושרת, שמחה להיות בחברת ילדים אחרים, משחקת, משתפת, חולקת.... לפני כשבועיים היא חלתה באבעבועות רוח, באופן יחסי בצורה קלה מאחר והיא מחוסנת, הקושי העיקרי היה חולשה כללית ועייפות. אך יחד עם זאת חל גם שינוי במצב הרוח ובהתנהגות בצורה די קיצונית, היא לא רצתה לשחק, הייתה עצובה רוב הזמן, שום דבר לא הצליח לנחם אותה. בכל פעם שילד או מבוגר התקרבו היא בכתה ונלחצה {נכון שזה נשמע הגיוני בגלל המחלה, אך בתחושה זה היה יותר מזה}. ביום ד' לפני שבוע ניסינו לחזור לגן, אך זה היה בלתי אפשרי, החזרה הייתה מלווה בצרחות, ולאחר כשעה הגננת התקשרה שיש לילדה חום, כשהגענו הביתה כאילו כלום לא קרה, היא "התעוררה" וביקשה לשחק וכך כבר שבוע ביום א' האחרון חזרנו לגן, אך כל בוקר, היא צורחת ובוכה שאינה רוצה להיכנס, היא לא מוכנה לשחק עם הילדים ונראה שהיא בחרדה...מאוד קשה לי להשאיר אותה כך בבוקר וגם בשיחלות עם הגננת במהלך היום אני מבינה שמאוד קשה לה, היא מעדיפה להיות לבד, כשמשהו לא נראה לה היא מייד פורצת בבכי, כשילדים מנסים להתקרב היא הודפת.. חשוב לציין שהשינוי ההתנהגותי הוא גם בבית וגם עם בני המשפחה המורחבת. בתחושה שלי, אני מרגישה שהמחלה מאוד החלישה את בתי פיזית ובעיקר רגשית. אך עדיין, אני מאוד מוטרדת מאחר וכאילו נראה ששמחת החיים, והאושר התמידי בעיניים מעט נעלם... אני די אובדת עצות, אשמח לשמוע חוות דעתכם.... תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת המחלה

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

האם בעקבות המחלה נאלצתם להשתמש בתרופה מסויימת לה היא סירבה, ולכן פעלתם בצורה אגרסיבית?
    איך הסברתם לה את מחלתה? האם היא סבלה ממנה פיזית?

היו סבלנים למצב. הכנסו לגן בהדרגה, כאילו מדובר בגן חדש ובתחילת שנה. עטפו יותר, חבקו ועטפו.
    הכינו אותה לכל מפגש עם אנשים אחרים או בכל מקום.

ישנם ילדים המגיבים באלימות ובהתקפי זעם לאחר מחלה.

לעתים הגבולות נפרצים כי אנו כהורים מרחמים על הילד ומוותרים לא מעט. יכול להיות שיש קשר?

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו