חברויות , קצת ארוך ....

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברויות , קצת ארוך ....
    ליאת
    18/03/2009

שלום , יש לי 3 בנות (10,6,1.5 ) השאלה שלי לגבי הבת הגדולה יש לה חברה מאוד מאוד טובה כיף להן ביחד וכו , יש לה עוד חברות אבל איתה יש לה שפה משותפת וממש כיף להן ביחד ,הבעיה היא כשהן רבות זה כל כך טעון רגשית , אני נוטה להרגיע להקשיב אבל לא להתערב מעבר לכך , מה שקרה הפעם החברה רבה עם ביתי צעקה עליה ואמרה לכמה בנות לא לדבר עם ביתי , חלקן הסכמו(היא ילדה בעלת השפעה) , ביתי באה מבית הספר עצובה לאחר מכן שוב השלימה עם החברה והייתה מאושרת , מה שהפריעה לי ששמעתי על המריבה מגורם אחר (ביתי בדר"כ מספרת לי הכל) רק לאחרונה הפסיקה לספר לי על המריבות כלומר ידעתי שהיא רבה אבל לא ידעתי כמה חמור אז הפעם (פעם ראשונה ) החלטתי להתערב ולאמר לביתי שאני יודעת מה החברה עשתה לה , ביתי החלה לבכות (מרוב שנפגעה לא שמה לב שהחברה עשתה עליה חרם וששחזרה את המריבה הבינה למה רק חלק מהבנות ניסו לעודד אותה ) , ואז הרגשתי שאולי לא הייתי צריכה להתערב מצד שני יש קווים אדומים שחברות (גם בנות 10 ) לדעתי לא עוברות , אני החלטתי להתערב כי קדמו לזה סיפורים שלא מצאו חן בעיני אבל כל הזמן חשבתי שאולי הילדה רואה ומרגישה את הדברים אחרת ואם זה הבחירה שלה זה בסדר ואני כאן כדי לתמוך , להקשיב אבל לא לבחור לה את החברות , כשהן רבות החברה תמיד עושה מעשים שאני לא מצפה מחברה טובה מה דעתך ? אולי אני לוקחת את זה קשה מדי ? חשבתי לקבל ייעוץ ובכלל שגם הילדה תדבר עם משהו כי היא תמיד נמשכת לבנות כאלה ואחר כך נפגעת וכולם אמרו לי שאני מגזימה, האם הייתי צריכה להתערב?ביתי בכתה ואמרה שהיא לא הייתה עושה דבר כזה לחברה ולכן היא תתעמת איתה אבל אני (מפחד / טפשות ממריבה) אמרתי לא להיות פזיזה ולא לריב ושנחשוב כיצד לפתור , האם הייתי צריכה לתת לה להתעמת ? סליחה על האורך פשוט ניסיתי לתאר את הסיטואציה , תודה מראש ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברויות , קצת ארוך ....

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חברויות.

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי ליאת,

חברויות תמיד יהיו דבר מורכב ורגיש. בגיל זה, זהו כל עולמם של הילדים ולכן זה גורם לתהפוכות רגשיות. עוד כמה שנים זה יהיה החבר...

כאמא, קשה לצפות מהצד שבתך נפגעת. הארת את תשומת ליבה לעניין, היא בחרה להתעמת ואז חזרת בך ומנעת ממנה.
    אם היא כבר ראתה את הדברים, תני לה להתמודד איתם. הרי היא כבר יודעת, היא כבר ראתה. לא ניתן לכסות את עיניה שוב.
    הבהירי לה שאת תמיד שם בשביל להקשיב. המנעי מעצות, אך תמיד שקפי לה את דבריה. כך היא לבדה תוכל להגיע לדברים, לאמת שלה.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו