כישורים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים
    אני
    18/03/2009

שלום, בני בן שנתיים ו 11 חודשים ילד נבון ביותר, אנרגטי ותקשורתי יחד עם זאת, מגיל צעיר הוא דוחף ילדים ללא סיבה ולעיתים לועס את המוצץ שלו בחוזקה- כאילו עושה סובלימציה דרך המוצץ. בנוסף, לפני מ"ס שבועות כששאלתי אותו איך היה לו בגן השיב ששיחק לבד ושאין לו חברים, שהילדים לא רוצים לשחק איתו. פניתי למטפלות ולגננת בגן וביקשתי מהן לשים לב לעניין. אחת המטפלות שיתפה אותי שכשילד ניגש לשחק עמו הוא אומר דברים כמו "אתה קטן" ובכך מעליב את הילד, והילד הולך.... מה אני יכולה לעשות בכדי לעזור לו להבין שההתנהגות שלו היא הגורם לדחיה שחש? אני אציין שוב שמדובר בילד נבון ביותר, כששאלתי אותו למה ילדים לא משחקים איתו בגן אמר כי הילדים בגן קטנים, כמו כן הוא יודע להסביר באופן מאוד ברור מיהם חבריו. אוסיף כי כשמשחק עם ילדים מחוץ לשעות הגן הוא משחק עם ילדים גדולים ממנו ומצליח להשתלב עמם במשחק. מה לעשות? אני ממש מוטרדת מהעניין תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    18/03/2009

היי ,

חשוב להפגיש אותו גם עם ילדים בני גילו, ואף עם חברים מהגן, כך שיהיה לו קל יותר איתם.

עליכם להיות ערניים לסיטואציות שבהם הוא מעורב, וכאשר הוא אומר דבר מה שיכול להעליב, להאיר את תשומת ליבו.
    השתמשו בביטויים בהם הוא משתמש ותראו איך הוא מגיב. תשאלו איך הוא מרגיש.

דברו הרבה על רגשות, שקפו לו את דבריו, וכוונו אותו בסיטואציות בזמן אמת.
    הבהירו לו מה אתם חשים כאשר הוא פועל נגדכם בכח או בחוסר נימוס.

מהמעט שכתבת אני מסיקה שבנך לא מקבל הרבה סירוב מכם ורגיל שרצונותיו ודעתו הם הקובעים, וזה מתבטא גם בחוץ. אם הכיוון הזה הוא נכון, חשוב שתדעו לומר יותר "לא" וללמדו לדחות סיפוקים.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו