טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום,
רציתי לשאול לגבי חבר דמיוני, אבל פנימי. כלומר, שנמצא בתוך הגוף...
הילד שלי בן חמש טען במספר הזדמנויות כי יש לו אשה בתוך הלב שאומרת לו מה לעשות, ומדברת אליו. אני חייבת לציין שחוץ מהעובדה שהוא סיפר לנו על כך, אין לזה ביטויים נוספים - הוא לא "משתמש" באשה זו, וגם אינו מדבר אליה בקול רם או משהו כזה.
לאחרונה, הוא סיפר לנו שאותה אשה מתה, ושעכשיו יש לו בגוף גלגל שמחליף אותה...
השאלה שלי היא, האם חבר דמיוני פנימי צריך להדאיג? האם זה סוג של "פיצול" - כאילו האני שלו מורכב גם מאיזשהו 'אחר'? האם זה נורמלי?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האבחנה בין מציאות לדמיון מתפתחת בהדרגה ולילדים רבים יש חברים דימיוניים (רובם אגב מבינים שהם קיימים רק אצלם) , לאט לאט הם נפרדים מחבריהם וייתכן שזה גם מה שבנך עשה. ייתכן שהוא בנה לעצמו דימוי של אישה בלב כדי להתגבר על פרידה ממך והרגיש שגם אם אינך איתו יש איתו אשה ששומרת עליו. אם מעבר לסיפור שלו אינך רואה התנהגויות חריגות אחרות אז אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד