כיצד עלי להגיב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כיצד עלי להגיב?
    מיכל
    21/03/2009

שלום, בני, בן 1.4, ילד מאוד חכם ומפותח לגילו. בזמן האחרון כל הזמן בודק גבולות: דוחף ילדים בגן כל היום, זורק אוכל וצעצועים וצובט אותי בפנים. יש לציין כי לא נראה שהוא עושה זאת מכעס או תוקפנות אלא בתור סוג של משחק. הוא זורק את האוכל לדוגמא על הרצפה ומסתכל עלי על מנת לראות את תגובתי, כנ"ל לגבי הצביטות (שמאוד כואבות). בכל פעם שהוא זורק, צובט או דוחף אני מסבירה לו שזה לא נעים בטון אסרטיבי, אך נראה כי הוא כלל לא מתייחס אלי. מספר פעמים כאשר צבט אותי הורדתי אותו מהידיים, אחרי שאמרתי לו כי לא נעים לי והוא החל לבכות וממש נעלב. יש לציין כי ניסיתי גם להתעלם מההתנהגויות הללו בתקווה שאולי יראה כי הפעולה לא גוררת תגובה ויפסיק את ההתנהגות - אך לשווא. כיצד עלי לפעול במצבים הללו: כאשר זורק אוכל? כאשר דוחף ילדים אחרים בגן? כאשר צובט אותי? המון תודה וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיצד עלי להגיב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע מדלגים על שאלות

מיכל
    23/03/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר דוד וילנסקי
    23/03/2009

אני חושב שאת נוהגת נכון רק צריך להמשיך להיות עקבי. קודם כל הייתי מנסה למנוע את הצביטות ואם בכל זאת הוא מצליח להוריד אותו מיד. אם הוא זורק אוכל גם להוריד אותו מהשולחן. אם הוא מרביץ להרהיק אותו מילדים ל שתי דקות. דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו