מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ענינים חברתייםגל23/03/2009
שלום, בתי ילדה נבונה ושמחה, תמיד הסתדרה מבחינה חברתית ואף הובילה. מאז עלייתה לכיתה א' יש קשיים בשל שנוי המרקם החברתי בכיתה מול הגן. אנחנו תומכים בה דרך הזמנת חברות אחה"צ ועידוד יצירת מפגשים אבל יש סימפטום שמטריד אותנו: היא נוטה לספר בבכי כמה כולם בכיתה לא בסדר איתה "הם רצים מהר ואני לא מצליחה להצטרף למשחק" "היא לא משתפת רק אותי" "היא מדברת אלי לא יפה" וכ"ו... מעין מוקד שליטה חיצוני. מתצפית עליה ועל החברות, אני יודעת שהיא לא טומנת ידה בצלחת וגם היא לפעמים לא נעימה לחברה או מעליבה. עדיין, כשהיא מולנו מתייפחת וטוענת "כמה העליבו אותי", הלב נשבר... איך עוזרים לה ? גם לתמוך וגם לקחת אחריות על התנהגותה. אשמח לעצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש24/03/2009היי עדי,
כמו שאמרת- לתת מקום לרגשותיה, אך גם לתמוך. כלומר: להקשיב לדבריה, לשקף לה את מה שהיא מרגישה. לא לחקור ולשאול שאלות רבות על הסיטואציה אלא לזרוק אליה את הכדור לברר איתה מה צריך היה לעשות. מה הילדה האחרת היתה צריכה לומר לה. שהיא תתן את הפתרונות.
כמו כן, תנחי אותה כשהמצבים באמת קורים, וגם כשהיא מתנהגת בצורה לא חברותית. ברגע האמת תעירי את תשומת ליבה ותשאלי את דעתה.
כישורים חברתיים ניתן ללמד גם ע"י משחק , ציור ודוגמא אישית.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)