ענינים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ענינים חברתיים
    גל
    23/03/2009

שלום, בתי ילדה נבונה ושמחה, תמיד הסתדרה מבחינה חברתית ואף הובילה. מאז עלייתה לכיתה א' יש קשיים בשל שנוי המרקם החברתי בכיתה מול הגן. אנחנו תומכים בה דרך הזמנת חברות אחה"צ ועידוד יצירת מפגשים אבל יש סימפטום שמטריד אותנו: היא נוטה לספר בבכי כמה כולם בכיתה לא בסדר איתה "הם רצים מהר ואני לא מצליחה להצטרף למשחק" "היא לא משתפת רק אותי" "היא מדברת אלי לא יפה" וכ"ו... מעין מוקד שליטה חיצוני. מתצפית עליה ועל החברות, אני יודעת שהיא לא טומנת ידה בצלחת וגם היא לפעמים לא נעימה לחברה או מעליבה. עדיין, כשהיא מולנו מתייפחת וטוענת "כמה העליבו אותי", הלב נשבר... איך עוזרים לה ? גם לתמוך וגם לקחת אחריות על התנהגותה. אשמח לעצתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ענינים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

היי עדי,
    כמו שאמרת- לתת מקום לרגשותיה, אך גם לתמוך. כלומר: להקשיב לדבריה, לשקף לה את מה שהיא מרגישה. לא לחקור ולשאול שאלות רבות על הסיטואציה אלא לזרוק אליה את הכדור לברר איתה מה צריך היה לעשות. מה הילדה האחרת היתה צריכה לומר לה. שהיא תתן את הפתרונות.

כמו כן, תנחי אותה כשהמצבים באמת קורים, וגם כשהיא מתנהגת בצורה לא חברותית. ברגע האמת תעירי את תשומת ליבה ותשאלי את דעתה.

כישורים חברתיים ניתן ללמד גם ע"י משחק , ציור ודוגמא אישית.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו