מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תהליך גמילה - בבקשה תגובה - עזרו ליאיריס24/03/2009
שלום רב, אני אמא לילד בן בכור שנתיים וחודשיים, לפני כחודשיים התחלנו תהליך גמילה בהמלצת הגננות במעון, אני חשבתי שהילד אינו מוכן מאחר ובבית ביקש לשירותים רק כאשר היה צריך צואה ווהגננות טענו שבגן הוא מבקש לשירותים גם למתן שתן ואם לא אתחיל בהליך גמילה תהיה לו רגרסיה. מאחר והגננות מנוסות ממני שמעתי בעצתן והתחלנו בהליך גמילה. היום אחרי כחודשיים הילד מפספס כמעט כל יום ואף מספר פעמים ביום , אינו מוכן ללכת לשירותים למתן שתן גם כאשר אני שואלת אותו, הוא הפסיק לבקש לגשת לשירותים כמעט בכלל וגם בגן אינו מבקש יותר. מה עליי לעשות ? האם להחזירו לחיתולים ? אני פוחדת שמא גרמתי לו נזק וטראומה מכל עיניין השירותים אני רוצה לציין כי אני בהריון בחודש תשיעי, האם יכול להיות שזה גורם מפריע ? האם הילד יכול להבין את ההשלכות של ההריון ? לעיתים נראה כי הוא עושה דווקא מבקשת עצה דחופה מה לעשות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה בגמילה
נעמה סבג שמש24/03/2009איריס היי,
יכול להיות שהילד אכן מבין את משמעות ההריון (ואם לא- מאד כדאי להכינו לקראת האח החדש).
אין ספק שהלידה יכולה גם היא להביא לרגרסיה גם כך.
אם את מרגישה שאינו מוכן והתהליך מקשה עלייך, תני לו את הזכות לבחור אם להמשיך או לא. כשיהיה מוכן, הוא לבדו כבר לא יסכים עם הטיטול. יכול להיות שעונת הקיץ תעשה את העבודה ותקל עליכם, לאחר ההסתגלות לתינוק נחדש.
אל תחמירי עם עצמך. לא עשית נזק. רק דחית את ההליך. זה לא סוף העולם. זה קורה ללא מעט ילדים.
האם גם בגן הוא מפספס?
בדקי מהו רצון הילד, קבלי החלטה, היי שלמה עימה ולכי עד הסוף.
לידה קלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)