תהליך גמילה - בבקשה תגובה - עזרו לי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תהליך גמילה - בבקשה תגובה - עזרו לי
    איריס
    24/03/2009

שלום רב, אני אמא לילד בן בכור שנתיים וחודשיים, לפני כחודשיים התחלנו תהליך גמילה בהמלצת הגננות במעון, אני חשבתי שהילד אינו מוכן מאחר ובבית ביקש לשירותים רק כאשר היה צריך צואה ווהגננות טענו שבגן הוא מבקש לשירותים גם למתן שתן ואם לא אתחיל בהליך גמילה תהיה לו רגרסיה. מאחר והגננות מנוסות ממני שמעתי בעצתן והתחלנו בהליך גמילה. היום אחרי כחודשיים הילד מפספס כמעט כל יום ואף מספר פעמים ביום , אינו מוכן ללכת לשירותים למתן שתן גם כאשר אני שואלת אותו, הוא הפסיק לבקש לגשת לשירותים כמעט בכלל וגם בגן אינו מבקש יותר. מה עליי לעשות ? האם להחזירו לחיתולים ? אני פוחדת שמא גרמתי לו נזק וטראומה מכל עיניין השירותים אני רוצה לציין כי אני בהריון בחודש תשיעי, האם יכול להיות שזה גורם מפריע ? האם הילד יכול להבין את ההשלכות של ההריון ? לעיתים נראה כי הוא עושה דווקא מבקשת עצה דחופה מה לעשות בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה בגמילה

נעמה סבג שמש
    24/03/2009

איריס היי,

יכול להיות שהילד אכן מבין את משמעות ההריון (ואם לא- מאד כדאי להכינו לקראת האח החדש).
    אין ספק שהלידה יכולה גם היא להביא לרגרסיה גם כך.
    אם את מרגישה שאינו מוכן והתהליך מקשה עלייך, תני לו את הזכות לבחור אם להמשיך או לא. כשיהיה מוכן, הוא לבדו כבר לא יסכים עם הטיטול. יכול להיות שעונת הקיץ תעשה את העבודה ותקל עליכם, לאחר ההסתגלות לתינוק נחדש.
    אל תחמירי עם עצמך. לא עשית נזק. רק דחית את ההליך. זה לא סוף העולם. זה קורה ללא מעט ילדים.
    האם גם בגן הוא מפספס?
    בדקי מהו רצון הילד, קבלי החלטה, היי שלמה עימה ולכי עד הסוף.

לידה קלה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו