בן 8 התנהגות אלימה חוזרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 8 התנהגות אלימה חוזרת
    אורטלי
    25/03/2009

שלום,
    בני בן 8 וחצי , בתקופה האחרונה (לא חל שום שינוי בסיסי במהות חיינו) החל לנהוג באלימות חוזרת ונשנית הדבר מתרחש בתחומי הצהרון שלאחר ביה"ס. נפגשנו עם צוות הצהרון ואחר כך גם הוא זומן לפגישה משותפת איתנו ההורים והצוות החינוכי. הגענו איתו להסכם על דרך התנהגות ולמרות זאת ולמרות שכולנו עקביים הוא ממשיך להתנהג כאילו לא סיכמנו דבר. אנחנו וצוות הצהרון מטילים עליו עונשים (לא לראות טלויזיה, לא לשחק במחשב,והם-לא לשחק בכדור-אם זה המשחק בו הוא נהג באלימות). הוא משתמש במכות, ובקללות ( אני מעולם לא שמעתי אותו מקלל )ומפריע להתנהלות השוטפת.
    אני לא מבינה למה הוא לא מקיים את ההסכם שהוא הציע בעצמו באותה פגישה? מה גורם לו להמשיך להיות כ"כ אלים? אני חייבת לציין שבבית מלבד עונשים חינוכיים (איסור על צפיית טלויזיה או משחק במחשב) איננו נוקטים באלימות או צעקות והחיים מתנהלים באופן רגוע ושקט? מה הבעיה שלו?
    אני צריכה לציין שהוא חכם יותר משאר כיתתו וגם אובחן כבעל ררמת משכל גבוהה.
    תודה על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 התנהגות אלימה חוזרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

אורטלי שלום,

האם הוא בבצהרון מאז גיל 6? האם החליפו את אחד העובדים בצוות?
    אני מבינה שלא חל שינוי מהותי בחייכם. עם זאת, צריך לבדוק אם עבר מצב לא נעים בצהרון.
    האם מבחינה חברתית חווה שינוי? או מבחינה לימודית?

העונשים שהוא מקבל לא נראים לי קשורים בהכרח למעשה. (מלבד הכדור).
    חשוב שה"עונש" יהיה פועל יוצא מהמעשה. תוצאה של האירוע.

כילד, הוא יכול לראות את המצב כ"הצטרפות כח" של ההורים ואנשי החינוך נגדי. אין לי גב ותמיכה.

הייתי בודקת את הנושא הרגשי ומעבירה את הילד סוג של אימון.
    לא תוקפת, לא מענישה, לא שופטת. ניסינו את זה וזה לא עבד.
    הייתי בודקת איתו, במקום נייטרלי מהבית, תוך כדי ישיבה במסעדה בקניון לבדנו, מה הוא מרגיש עם השהות בצהרון. מנסה לשאול שאלות של למה. למה אתה חושב שאתה קצת משתולל שם?
    וכו'. לא להשיא עצות ולא לשפוט אלא פשוט להיות.
    אולי תקבלי כך תשובות..
    בהצלחה!
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך להתנהגות בני בן ה8

אורטלי
    26/03/2009

קודם כל תודה על התשובה המפורטת.
    כן, הוא נמצא בצהרון מגיל 6 וכן הצוות של הצהרון השתנה לפני כחודש, עובדת אחת עזבה ,עובדת אחרת יצאה לחופשת לידה ממושכת ועובדת חדשה נכנסה. אני מבינה שאת מכוונת אותי לכך שזהו השינוי המהותי. ביום ראשון הקרוב קבעו לנו שוב פגישה עם מנהלת הצהרון והעובדת שעובדת מול הקבוצה שלו , לאחר שהייתה סדרה של תקריות השבוע,אני רוצה להביא לשם רעיון אפקטיבי שאולי סוף סוף יעבוד, האם יש לך רעיון כזה שנוכל להתקדם קצת?
    לגבי השיחות איתו במקום נייטלרי ניסיתי יותר מפעם אחת הוא די סגור ומופנם בקטעים האלה ולא מוכן לדבר גם מחוץ לבית. כשהייתה בעיה ממש חמורה לפני כשנה הוא ידע לבוא ולומר (אמנם לאחותו ולא לנו) כך שאם את רומזת שגם עכשיו יש איזשהי בעיה חברתית, אני יודעת שכן ,הוא לא "סופר" את בני גילו ומעדיף להיות בחברת בני כיתות ה ו וכך יוצא שתמיד הוא בעמדת נחיתות פיזית ,לפחות .הוא מקניט אותם לא מעט וחוטף על זה תרתי משמע, לצערי הוא גם מחטיף חזרה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו