מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה חייבת עצהגל25/03/2009
יש לי ילדה בת 4 , מאוד אוהבת חברה , פיקחית ומקסימה.
אני מבחינה (הבחנתי מזמן אבל זה הולך ונהיה ברור) שהיא לא יודעת איך להתמודד עם מצבים חברתים, או שהיא בוכה על כל פיפס שאומרים לה או שהיא נורא אגרסיבית. לדוגמא ילד/ה אומר/ת לה משהו(וזה קורה המון) לפעמים סתם משהו סתמי כמו איך קוראים לך? במקום להגיד את השם ולשחק יחד. היא עונה תשובה תוקפנית שגוררת תגובות שליליות מהילדים.אני נורא רגישה אליה וקשה לי לראות אותה לא ממש מצליחה להתחבר (לפעמים היא מצליחה לזמן קצר מאוד ומיד זה נעלם) בגן הגננת אומרת שהיא ילדה חברותית ויש לה חברים והיא פעילה ומשתתפת בכל פעילות כלשהי.
הבעיה כשאני מבחינה בקושי שלה או שהיא בוכה אני מסוגלת לקחת אותה מאותו מקום וללכת או להימנע מהלפגיש אותה עם ילדים מסוימים שהיא ממש אבל ממש לא מסתדרת איתם(זה אומר ויכוחים ובכי בלתי פוסקים)
אני לא אומרת שהיא טלית שכולה תכלת , היא חלק מהבעיה.
אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב . זה לא מהיום , אני לוקחת ללב יותר ממנה.עם אחותי כבר התווכחתי בגלל הילדים , עם אחי גם. ואני פחות ניפגשת שיש ארוחות ערב המוניות כי אני לא יכולה להינות אפילו דקה. זה או שמציקים לה או שהיא בוכה ומחילה להתפרע.
בבקשה כווני אותי , איך להתנהג , אני מרגישה שזהאת לא הדרך להתרחק מכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי
נעמה סבג שמש25/03/2009היי ילי,
אני מבינה ממך שהמצבים הללו לא קיימים בגן.
אם כך, יכול להיות שהיא מתקשה עם תקשורת בהכרת ילדים חדשים, מצבים חדשים או שהנוכחות שלך מאפשרת לה בטחון זה.
בכל מקרה, בכל סיטואציה כזו עלייך להיות מעורבת ולהנחות אותה בפועל מה צריך לענות וכיצד צריך להתנהג.
כמו כן, תני לה את האפשרות לצפות במשחק תפקידים, שלך עם אנשים אחרים. כך תוכל לצפות בפועל בדוגמא אישית שיכולה להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
גל26/03/2009האם קיים משהו שיכול לכוון אותי ולתת דוגמאות כי אני לא תמיד מזהה את ההתחלה בדר"כ אני כבר רואה את הסוף שיש ריב וכעס ואז קשה לדבר ולכוון אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים חברתיים
זהורית אסולין שמחון27/03/2009אני חושבת שברגע שאת תהיי פחות רגישה למצב ותכירי בכך שזו דרכה של ביתך להתנסות ביחסים חברתיים , כבר אז תהיי רגועה יותר ואני מאמינה שהיא תשים לב שזה פחות מרגש אותך ותנסה להתמודד בכוחות עצמה. יכול להיות שהיא חווה את הרגישות שלך ומבלי שאת מתכוונת מפרשת רגישות זו כחוסר אמון בה שהיא מסוגלת להתמודד עם קשיים מהסוג הזה. את מבקשת לנבא מראש את הסיטואציות שמעוררות זאת שבי פעם עם אחותך והילדים בחדר שהם משחקים ושימי לב מה מעורר את הבכי האם חוטפים לה צעצוע האם היא כועסת כשהיא לא מקבלת ישר את כל מה שהיא רוצה. האם היא נעלבת שלא רק היא מחליטה במשחק וצריך להתחשב באחרים. האבחנה והתצפית הזו חשובה לא כדי להמנע מהסיטואציות הללו (כפי שלעיתים את עושה היום) אלא כדי לעזור לה להתמודד עם הקשיים שמביאים אותה למצב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ממש צודקת בנושא הרגישות
גל27/03/2009זה מדויק . שאלה אחרונה האם לא משנה מה שיקרה . להתעלם ולא להתערב?כי אני מרגישה שאני לא נמצאת בשבילה כשהיא במצוקה?מה להגיד לה . תסתדרי לבד? האם זה אמור להסתדר לבד או שצריכים לטפל בהתנהגות שציינת(פינוק יתר וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלים להתמודדות
זהורית אסולין שמחון29/03/2009המצאותך במצוקתה ובקשייה אינה באה לידי ביטוי בכך שתפתרי לה את הבעיה או תנסי לחסוך לה אותה. אלא כשהיא באה עם בעיה עיזרי לה בשיחה למצוא רעיונות שיעזרו לה לפתור את הקושי שלה והחזירי אותה לזירה החברתית לפתור זאת בעצמה לאחר שציידת אותה בעוד רעיונות ואפשרויות של פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
גל10/04/2009תודה על העצות, ניסיתי ליישם את העצות שקיבלתי ממכם בחג הפסח שבו היה מפגש משפחתי ענק. זאת אומרת לפחות 20 ילדים בגילאים שונים , וזה עבד יופי. כאשר היו תקריות השתדלתי לכוון אותה ומיד לשלב אותה חזרה לקבוצה. אחרי פעם פעמיים להפתעתי היא הסתדרה ולא פנתה אליי שוב (היינו שם מ 12:00 ועד 19:00 בערב) היא מאוד נהנתה ואני עוד יותר.
אני יודעת שזה לא הוקוס פוקוס וצריך עבודה יום יומית אבל לפחות יש לי כיוון.
תודה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זהורית אסולין שמחון11/04/2009אני שמחה לשמוע, לעיתים ניתנות פה עצות רבות ואיני זוכה לדעת האם הצליחו לגעת או לעזור, אז אני שמחה שהעצות הובילו לשינוי אצלך שבהכרח הביא לשינוי אצל ביתך. בהצלחה בהמשך הדרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)