ילד נודניק שנהנה להציק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד נודניק שנהנה להציק
    גל
    25/03/2009

ביתי בת 4 ילדה חמודה וחברותית אם כי מפונקת מאוד ודי קשה לה להתמודד עם מצבים חברתיים , אם ילד יגיד לה את קטנה היא תתחיל לריב איתו לוא תתעלם. קרוב משפחה בן 6 הוא ילד שאוהב להציק מאז שהיה קטן ( אבל ברמות אובססיביות אפילו מבוגרים הוא מעצבן) היא נפגשת איתו המון והוא מציק לה בלי הפסקה. זאת אומרת שאין דקה (ואני לא מגזימה) של שקט הוא עושה את זה הרבה פעמים בדרך ערמומית ובשקט. והיא בוכה מכל מילה שהוא אומר לה וזה כמובן מושך אותו להתגרות בה עוד. המצב בלתי נסבל אני מתחמקת כדי לא להפגיש בניהם למרות שהקשר שלנו עם הוריו הוא מאוד קרוב.אני יוצאת כל כך עצבנית מכל מפגש איתו עד שיום אחד אמרתי לאימא שלו לילד שלך יש בעיה הוא פשוט ילד מעצבן ומציק , היא לא ענתה היא מודעת לבעיה שלו.

אך הבעיה שלי היא שאני רואה את תגובותיה של ילדתי זה עוד יותר מכניס אותי למצוקה. יש ילדים שמתרחקים ממנו או שמשתפים איתו פעולה ואז הוא רואה שאין תגובה אז הוא יורד מהם אבל אם הוא מריח שהדבר מעצבן מישהו הוא ממשיך בכל המרץ.

אני על סף ריב עם ההורים שלו כי אני בסוף אתפרץ עליו ועלים(שכבר בתיאשו ממנו וכמעט ולא מעירים לו ואני זאת שכל הזמן צריכה להעיר לו ולגונן על ביתי)

האם זה בסדר שאני מרחיקה בניהם. זה בלתי נסבל וכולם אומרים לי הם ילדים עזבי אותם .
    זה נראה כמו שהוא נהנה להתעלל ויש בו התנהגות וערמומיות שלא מביישת אפילו מבוגר ולא התנהגות של ילד .
    שאני מעמידה אותו במקום ואומרת לו שראיתי טוב מאוד מה שניסה לעדות אז הוא מחייך חיוך מעצבן ויושב עד הפעם הבאה.

מה את מציעה לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד נודניק שנהנה להציק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגונן על ילדך

נעמה סבג שמש
    25/03/2009

הילית שלום,

אני מבינה לליבך ואת רצונך לגונן על ביתך.
    קודם כל, כן הייתי מפחיתה את השהות שלהם יחד ואת המפגשים ביניהם. אין שום סיבה שבשלב זה בחייה היא לא תבלה עם ילדים בעלי טמפרמנט כשלה, שנעים לה איתם.

עם זאת, הייתי מבקשת ממך לא לגונן עליה, בטח לא בנוכחותה. היא צריכה לדעת להסתדר לבד. את יכולה ללמד אותה מה לעשות , להכיל אותה רגשית ולעזור לה להגיב, אל לא להגיב בשמה, כי אז היא תחשוב שזו הדרך.

דברי איתה על רגשותיה ומה היא חשה, שקפי לה את מה שהיא מרגישה, אך אל תוסיפי את דעותייך ותשפיעי עליה. תני לה לבחור אם היא רוצה להפגש עימו.

החזיקי מעמד כי יהיו עוד מצבים רבים בהם תרגישי צורך לעטוף אותה מה"חיים האמיתיים".

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו