ילד שנושך את עצמו ביד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד שנושך את עצמו ביד
    אור
    30/03/2009

בני הבכור בן ה- 3.5, ואחותו הקטנה בת 1.5. אני חושבת שניתן להגיד על הבן שהוא ילד מרצה. חשוב לו לעשות דברים בצורה טובה וקשה לו אם מעירים לו. אחותו הקטנה לפעמים מנסה להרביץ לו והוא לא יודע איך להתמודד איתה. בחודשים האחרונים הוא סיגל לעצמו דפוס תגובה מיוחד, כשהוא כועס עליה או רב עם ילד מהגן הוא מכניס את היד שלו לפה ונושך אותה (כך הוא מוציא את תסכוליו), הוא לא גורם לעצמו פגיעה, אבל ניכר שהוא מפנים כלפי עצמו את כעסיו. הסברתי לו שהוא שאם היא מרביצה לו הוא יכול לדחוף אותה,כדי להגן על עצמו וגם בגן הסבירו לו שאפשר להחזיר. כמו כן הסברתי לו שאם הוא כועס שלא ינשך את היד שלו, בכל זאת הוא ממשיך אם דפוס התנהגות זו. אני ממשיכה להעיר לו על נשיכת היד, האם זה בסדר? האם אני צריכה להתעלם מזה? מדובר בילד מאוד רגיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנושך את עצמו ביד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם תסכול

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

שלום אור,

מאד חשוב לתת לילד להוציא את כעסו, אבל אפשר וצריך להציע לו דרכים חלופיות לעשות כך.

לנשוך כרית, להכות בספה וכו'.
    ילד צריך לדעת שמותר להרגיש כל רגש אבל אסור להתנהג כל התנהגות. עזרי לו להבין מה הוא מרגיש, מה הוא חווה, תארי לו את רגשותיו , שקפי לו את חוויותיו , וכך כשיהיה שם לתחושותיו, אותו כולם מכירים הוא יוכל להתמודד טוב יותר.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו