ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6
    יפעת
    31/03/2009

שלום
    אני אמא לילד בן 6. הילד שלי הוא ילד טוב אך יש לו בעיה אחת שהוא נגרר אחרי ילדים בגן לטוב ולרע ובעיקר לרע. ההתנהגות שלו מתהפכת בשעות הצהרון ולא בשעות הגן (שבצהון המשמעת מאוד רופפת). יש לציין שההתנהגות בבית היא בהחלט כמצופה ממנו: ילד חביב עוזר ממושמע וכו.
    הילד נגרר כל הזמן על ידי אותו ילד שאומר לו מה לעשות ושאם הוא לא יעשה את מה שהוא מבקש ממנו אז הוא לא יהיה חבר שלו יותר והוא ידאג לכך שכל הבנים בגן "יהיו עליו". מצד אחד אני מבינה שהבן שלי נמצא בלחץ חברתי מאוד גדול ופשוט "נקרע" בינו לבין החינוך מהבית.אותו ילד גרם לו להוריד את המכנסים שלו לפני כל הגן ובפעם אחרת ביקש ממנו שיגיד לילד אחר לעשות פיפי על ילד אחר כי הוא לא טוב בכדורגל...אמרתי לילד שלי שאני רואה את זה בחומרה רבה ועד שאני אחליט הוא לא ילך לחבר וחבר לא יבוא אליו. מבחינת הגן הגננת אסרה עליהם להיות ביחד במפגש ובחצר כמו כן הם לא יתראו אחר הצהריים.
    אני לא יודעת אם פעלתי נכון ואם צריך לעשות עוד משהו אני רואה את עצמי כל בוקר מטיפה לו שהוא צריך להתנהג יפה בגן/צהרון אבל אני לא יודעת אם אני באמת מגיעה אליו...
    אני ממש מרגישה חוסר אונים..
    אשמח לעזרה
    יפעת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שש שנגרר

ליאת גרוס
    31/03/2009

שלום יפעת.
    נשמע כי בנך חביב וממושמע בבית ולכן הבעייה ההתנהגותית בגן פחות מדאיגה. מעסיקה אותי יותר העובדה כי הוא נגרר ומוותר על ערכיו כדי "להרוויח" חברים. הרחקתו מאותו חבר יעילה באופן חלקי בלבד. כדאי לבדוק מה מניע אותו להיגרר. נשמע כי הוא מאמין כי הוא עצמו אינו ראוי להתקבל חברתית בזכות עצמו ועליו לרצות אחרים על מנת להשתלב. ייתכן מאד כי הדבר נובע מרגשי נחיתות וממחסור בכלים להתמודד עם הלחץ החברתי המוטל עליו בגן ובצהרון.
    את עושה נכון שאת מבהירה לילדך את ההתנהגות המצופה ממנו. במקביל חשוב מאד להקשיב לו, לחזק אותו, להקדיש לו זמן איכות לבד, ולהדגיש את הדברים בהם הוא טוב. רצוי להבהיר לו כי זו זכות להיות חבר שלו ומי שלא רוצה מפסיד... כדאי "לשדכ" לו (בידיעתו כמובן) חבר "חיובי" ולהיות איתם קצת ביחד כדי לדאוג להתחלה טובה. כמו כן כדאי לבדוק עם הגננת עד כמה מגלה ביטחון עצמי בגן והאם יש מחסור בכישורים חברתיים. במידה ויש קושי בתחומים אלו בגן חשוב שהגננת תפעל במקביל אליכם.
    לידיעתי , לכל גן יש פסיכולוגית חינוכית מטעם המועצה (ללא תשלום). מומלץ לנסות לפנות אליה להתייעצות . בהמשך היא תוכל לערוך תצפית בגן וגם לייעץ לגננת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו