אחות חדשה במשפחה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה במשפחה
    עדינה
    31/03/2009

בני בן שנתיים וחצי. לפני שלושה שבועות נולדה לנו בת. אנחנו לא חיים בארץ ולקראת הלידה הבית התמלא בבני משפחה שבאו לבקר (הוריי ואחותי). סמוך ללידת ביתנו ועד היום הבחנתי בשתי בעיות שאין לי ספק שקשורות במצב החדש ואשמח לקבל את דעתכם כיצד לטפל בהן. הבעיה הראשונה - בני התחיל להרביץ לנו, בעיקר כשהוא כועס (אך לא רק, לעתים בלי כל סיבה) גם לילדים בגן. בעיה שניה - כשמגיע הזמן ללכת הביתה מהגן או הגינה הרבה פעמים הוא מתנגד, כך שאני צריכה לקחת אותו בידיים אחרת הוא לא מוכן לבוא. עד היום הערנו לו על נושא המכות ואמרנו שאסור להרביץ, שזה כואב ומעליב אבל זה לא עוזר, הוא ממשיך בשלו. אתמול בפעם הראשונה החלטנו להעניש אותו - לא קראנו לו סיפור לפני השינה והוא נרדם בבכי בלי שניגשנו אליו. אני מתכוונת לנסות את שיטת הענישה עוד תק' מסוימת אך אינני יודעת אם זה יעזור כי היום שוב הרביץ. לגבי הנושא השני אני קצת חסרת אונים, לא יודעת כיצד לטפל בו. אני רוצה לציין שאת אחותו הוא קיבל בצורה מקסימה, מהרגע הראשון הוא התאהב בה ומתייחס אליה בצורה מאד בוגרת ויפה.
    אנא תגובתכם.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת אח חדש

נעמה סבג שמש
    01/04/2009

עדי שלום,

אין ספק שתגובותיו אילו של בנך נוצרים מהשינוי המשמעותי בשגרה שהוא חווה.
    עם כל האמפתיה לאחות החדשה, יש חלק משמעותי "לקיומה" בהתנהגותו. כמו כן, אנשים רבים ויחסית זרים הממלאים את הבית גם אינה פשוטה עבורו.

ילד שנמצא במצב של לחץ ובלבול מגיב באלימות.
    אין צורך להענישו. גם כך הוא נמצא במצוקה. במקום זאת, לכל מכה הגיבו בתקיפות ובצורה חד משמעית: החזיקו לו את הידיים. תאמרו שבבית הזה לא מרביצים. הסבירו לו שאתם עכשיו הולכים יחד לחדר להרגע. אין צורך לעשות זאת בכעס. בחדר תשבו כשהוא עליכם ותחזיקו את ידיו, גם אם הוא בוכה. בקשו ממנו לומר לכם כשהוא נרגע. בכל מקרה, השארו עימו בחדר מס' דקות. הגיבו כך בעקביות והתנהגות זו תיכחד. רק היו נחושים.

לגבי לקיחתו מגן המשחקים: הכינו אותו מראש לעזיבה. תשאלו מה המשחק האחרון בו הוא רוצה לשחק. אפשרו לו לבחור. אחרי האחרון הבהירו שהולכים ועכשיו נפרדים מגן המשחקים. אם זה עדיין מלווה בסצנה, קחו אותו על הידיים. בלי איומים.

הוא עובר תק' רגשית לא פשוטה. הבינו זאת והיו שם בשבילו. עם זאת, נהגו בתקיפות כשצריך.

מזל טוב ובהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו