מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רושם בחברהאמא לבן 701/04/2009
בני בכיתה א', ילד חברותי ,נעים. כבר תקופה ארוכה שמתי לב לעובדה שעל מנת למצוא חן בעיני חבריו הוא מנסה "לעשות רושם עליהם". הדבר יכול לבוא לידי ביטוי בהליכה מצחיקה לידם כשהוא רואה מקבץ ילדים בתחנת ההסעה, במלל מטופש וילדותי שלא אופיני לו כלל או אפילו "בהצקות קטנות" לילד שהוא רוצה את תשומת ליבו. שוחחנו עימו פעמים רבות שיפסיק לעשות רושם כי זה רק מרגיז ילדים אחרים, וכך לא ירצו לשחק עימו אך זה לא עוזר כלל. חשוב לי לציין את העבודה שבני רגיש מאוד: נעלב כשמותחים עליו ביקורת ולעיתים מאשים את עצמו בדברים("אני לא חכם", "אני לא מסוגל", "אני איטי")- למרות שהדבר לא נכון כלל ואנו מנסים דווקא לעודד אותו ולהדגיש בפניו את יכולותיו והצלחותיו (תלמיד טוב,מוכשר וכו'..)...מה לעשות? כיצד ניתן להפסיק את ההתנהגות החברתית הלא רצויה הזו (ואני משוכנעת שתפגע בו חברתית בהמשך...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רושם בחברה
ליאת גרוס02/04/2009שלום לך
התנהגותו של בנך מעידה על דימוי עצמי נמוך . אם היה בטוח בעצמו ומאמין שיתקבל חברתית בזכות עצמו, לא היה מנסה"למצוא חן. ייתכן גם שהתנהגותו היא לא דרך לעשות רושם אלא שהוא פשוט נלחץ מהסיטואציה ומתרגש וכתוצאה מכך מתנהג באופן רגרסיבי וילדותי. הסברים והערות מצדך לא יועילו ועלולים רק להעלות את רמת החרדה שלו.
אני ממליצה לעקוף את הבעייה הנקודתית ולפעול באופן עקיף יותר במטרה לחזק את הערכתו העצמית ולתת לו כלים להתמודדות חברתית, בלי להתייחס ולבקר את התנהגותו כיום. על מנת לשפר את בטחונו העצמי חשוב לתת לו הרבה חיזוקים, להקדיש לו זמן איכות במהלכו הוא ירגיש כי אתם נהנים מחברתו ולתת לו אחריות שנהנה ממנה, על מנת לשפר את כישוריו החברתיים ניתן פשוט לעזור לו להתנסות בסיטואציות כאלו. להזמין חבר הביתה, ללכת איתו לגן השעשועים, לקחת אותו לחברים וכו'. כאשר יתנסה הרבה ירגיש בטוח יותר בעצמו ויוכל להביא לידי ביטוי את עצמו.ניתן להסביר לו מה כן צריך לעשות אם רואים שהוא מתקשה, אבל לא להגיד לו מה הוא עושה לא בסדר.
נקודה נוספת - יכול להיות שהתנהגותו נראית לך כיותר בעייתית מכפי שהיא נראית לילדים סביבו. אנו כהורים מאד רגישים סביב הנושא החברתי של ילדינו. הדבר נכון בעיקר לאימהות ואבות אשר חוו קשיים חברתיים אלו או אחרים בילדותן. תחזקי אותו ותשדרי לו שאת סומכת עליו. אם את תאמיני בו הוא יאמין בעצמו ועם הזמן, יתחיל להתנהג כעצמו.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)