בחירת גן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בחירת גן
    מיטל
    02/04/2009

בס"ד

הכנסתי לפני כחודשיים את בני לגן (בן שנה ושלושה חודשים), התחלתי לעבוד לפני כשלושה ימים, עד היום אני הייתי מכניסה ומוציאה את הילד מהגן, מלפני שלושה ימים בעלי התחיל להכניס את הילד לגן והיום הילד לא הפסיק לבכות ולרצות לחזור לאבא שלו, יש לי מספר שאלות
    האם זה משהו שאני כאמא צריכה לראות בבכי של הילד כמשהו חריג או שזה טבעי?
    איך אני אדע מתי לראות אם יש דברים חשודים?
    איך לבחור בעצם את הגן הנכון?

אשמח לתשובה
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בחירת גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיטל

ליאת גרוס
    02/04/2009

מיטל שלום
    הכנסת ילד לגן היא חוויה לא פשוטה. בעיקר כאשר הילד עוד קטן ולא יכול לספר ולהסביר איך היה לו. עם זאת ברב המוחלט של המקרים הילד משתלב בגן באופן חיובי. נורמלי שיש בכי בהתחלה, בעיקר אחרי שהוא מבין שזהו משהו קבוע. העובדה שבוכה בשלב זה אינה מעידה כי הוא סובל בגן, אלא רק שהוא מעדיף להישאר עם ההורים. במידה והבכי יימשך מספר שבועות ו/או אם תראי סימני מצוקה גם בשעות אחר הצהריים (כגון בכי רב מהממוצע לאורך זמן, תוקפנות,קשיי שינה,תלותיות רבה מהרגיל וכו) אז יהיה נכון להיכנס לכוננות דאגה ובדיקה.
    לגבי בחירת הגן - רצוי לבחור גן עליו שמעת המלצות מחברות אשר ילדיהן שהו בגן בעבר. כמו כן חשוב לשים לב ליחס המספרי של אנשי הצוות על מספר הילדים. שימי לב שהילד לא חוזר מהגן רעב או עם אדום בתוסיק. כמו כן, כדאי לבדוק עם הגננת כמה זמן הילד ממשיך לבכות לאחר שהאב הולך. עד רבע שעה (מקסימום) בשלב ראשון זה נורמלי.עם הזמן זה יהיה פחות. ואת תוכלי להיות שקטה יותר
    נקודה נוספת - כשמביאים את הילד לגן יש להיפרד ממנו בקצרה וללכת גם אם הוא בוכה. מריחה של הפרידה לאורך זמן תקשה על הילד ועליכם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו