גיל התבגרות של ביתי וקניות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גיל התבגרות של ביתי וקניות
    רונית
    03/04/2009

אני אם גרושה כבר 6 שנים ולי שלושה ילדים, הכנסתי ממוצעת ואני מקבלת מזונות מינימלים מגרושי.
    פעם בשבוע או שבועיים ביתי כמעט בת 15 דורשת ללכת לקניון לקנות בגד תמיד זה לא נגמר בבגד אחד ולפעמים אני קונה לה כמה פריטים בדרך כלל היא נשארת אחרי הקניות בתחושת קיפוח ובכללי היא באןפן תמידי בתחושה שאני לא נותת לה מספיק.
    אתמול הייתי בקניון איתה וקניתי לה שתי חולצות לקיץ ומכנס קצר - הקיץ רק התחיל וזה פעם שניה שאני קונה לה לעונה הקרובה.
    היא ביקשה בגסות גם גופיה ואני סירבתי מאחר שיש לה עוד שלושה בבית וגם כי היא ביקשה בצורה לא יפה.
    אומנם היא הודתה על הקניה אך כשהגענו הביתה היא התנפלה עלי בצעקות "איזה מין אמא אני ושאלך ממנה" וכו' .
    יש לציין שהגרוש שלי מסיט כל הזמן את ילדי נגדי ואומר להם שאני דואגת רק לעצמי ומוציאה רק עלי ןעןד כל מיני...
    חדרה מבולגן כל הזמן והיא נוהגת לזרוק בגדיה על הריצפה - גם החדשים.
    עוד אציין שיש לה הרבה יותר בגדים ממני למרות שהיא כל הזמן טוענת שזה הפוך וכן שמפריע לה שאני קונה לי משהו יקר כי לטענתה הכסף הזה יכול להיות מיועד עבורה.
    שני אחיה צנועים ומסתפקים במועט.
    אנא עצתכם כיצד להתמודד עם מצב זה שכן אני חשה שמאמצי גדולים ואני לא זוכה להכרת תודה אלא להיפך רק לאכזבה תמידית. בבקשה עצה מאחר ועניין זה מטריד אותי כל הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא צריך לפצות על גירושים

ליאת גרוס
    05/04/2009

רווית יקרה
    ביתך בגיל ההתבגרות ולא חשוב מה תעשי - את לא תהיי בסדר בעיניה. ככה זה. חשוב שתציבי גבולות ברורים לגבי המחיר שאת מוכנה להוציא על בגדיה ותעמדי מאחורי מה שקבעת. המסר צריך להיות שאת מחליטה. הרי בעצם, כמה שתוציאי זה לא יהיה מספיק עבורה .כשההורים גרושים ואינם מאוחדים הילדים מתחילים לסחוט. את לא צריכה לפצות אותה על הגירושים. גם לא כדאי להיכנס לתחרות מי מוציא יותר על הילדה.
    אוסיף ואומר כי נשמע לי שהכסף והבגדים הם רק הציפוי וכי הבעייה היא בעצם הגירושים. הבת מנסה למצוא את מקומה בין שניכם ובנפרד מהעימות שלכם. גיל ההתבגרות קשה תמיד לילדה ולהורים וכאשר ההורים גרושים המצב רק מחמיר.
    חשוב לא להתרגש כאשר היא כועסת ולא לקחת את זה אישית.זה חלק מההתבגרות שלה. את בסדר גמור. כמו כן, כדאי לשדר לה אהבה וקבלה מחד לצד גבולות ברורים מאידך.
    זכרי, גיל ההתבגרות הוא זמני .
    בהצלחה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונית
    06/04/2009

יופי תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו