מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות של בתי בת 5כוכבית03/04/2009
בתי בת כמעט 5,(ילידת חודש יוני 2004) מבקרת בגן ממלכתי רגיל , שנה הבאה אמורה להיות בגן חובה של העיריה.
היא אומצה על ידי מאוקראינה לפני כשנתיים בגיל כמעט 3, לא ידוע לי כלום על האימא הביולוגית וכן לא על האב.
השתלבה יפה מאוד מבחינת השפה, השיגה פערים (נאמר לנו בעת שאימצנו אותה שיש לה עיכוב התפתחותי קל אולם לא מסרו שהדבר אינו הפיך), היא גדלה בבית ילדים מרגע שהיא נולדה ועד שאימצתי אותה.
מזה כשנה וחצי מטופלת על ידי המרכז להתפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, נבדקה על ידי רופא התפתחותי פעמיים, בבדיקתו הוא לא מצא כל בעייה מיוחדת, לדבריו הילדה מפותחת מאוד לגילה ואף הצליחה לעמוד במשימות שמתאימות לילדים בגיל 6. היא יודעת את כל האותיות, כותבת מילים, מספרים עד 20, מודעת למושגים ובעלת סקרנות מאוד גדולה, אוהבת לשמוע סיפורים שאני נוהגת לספר לה בעקביות. אולם במשך החצי השנה האחרונה, חלה נסיגה במצבה.
החלו להופיע בעיות התנהגות כגון היא משתוללת כאשר לא ניתן לה מבוקשה, מסרבת לקבל גבולות, חסרת ריכוז והקשבה, מתנדנת בכסא כאשר היא צופה בטלויזיה שמתי לב שזה קורה כאשר יש מוסיקה ולא כאשר יש תוכניות עם מלל בלבד, לא אוהבת לצייר בגן, מפריעה בזמן הריכוז . הגננת בעיקר מתלוננת על הפרעה בזמן הריכוז, ובעיה בקבלת גבולות , בבית אני מצליחה להפעיל אותה במשחקים ובציור וכן בכתיבה, אולם היא לא רוצה לעשות דברים לבד, רק אם אני אשב איתה ואעשה איתה ביחד ציורים ומשחקים שונים. אני מאוד משתדלת להקנות לה גבולות יש לה יחסית סדר יום קבוע, אולם לאחרונה החלו בעיות שינה בלילה, היא נרדמת בקושי , קמה מספר פעמים מהמיטה, נרדמת רק בסביבות השעה 23:00 לערך, בבוקר קשה לה לקום עקב כך, כמו כן היא מאוד רגישה לרעשים חזקים ולריחות, גם אם הם נעימים וגם אם לאו.
התלונות על חוסר הריכוז שלה וההפרעה בזמן הריכוז הופיעו גם במסגרות הקודמות שהיתה.
אציין כי היא החלה לבקר בגן ילדים שבועיים לאחר שחזרנו ארצה, זאת כדי שתוכל להתרגל לשפה כמה שיותר מהר והיא אכן מדברת מצוין, אוצר מילים מאוד גדול, דימיון מאוד מפותח. ילדה מאוד חכמה לפי כל מי שפגש אותה.
אני מחכה לאבחונים כדי לבדוק באם יש לה הפרעת קשב וריכוז באופן פרטי אולם נמסר לי כי יש תור של כחצי שנה, כלומר לפי הצפי היא אמורה לעבור את האבחונים כשכבר ימלאו לה 5, אולם רציתי לדעת מה עלי לעשות כדי לעבור את התקופה עד לאבחון.
האם לפי כל התיאורים שנתתי אכן מדובר בהפרעת קשב וריכוז, האם יש הפרעות קשב וריכוז על רקע נפשי .האם ניתן לפנות לרופא פסיכאטר בגיל כזה כדי לבדוק ולשפר את המצב?
בתודה מראש וסליחה על אורכה של השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הכבוד
ליאת גרוס04/04/2009כוכבית יקרה
זוהי חוויה מאד לא פשוטה לאמץ ילדה בת 3. עושה רושם שאת עושה איתה עבודה נהדרת . בעיות ההתנהגות יכולות להיות תוצאה של בעיות קשב (קשה לעשות אבחנה מבדלת בגיל זה), אך יכולות גם להיות קשורות למשהו גנטי תורשתי ו/או למשהו רגשי. אין ספק כי הילדה חוותה דברים קשים עד שהגיעה אליך ודברים אלו משפיעים על מצבה הנפשי ובעקבות כך גם על התנהגותה.
ייתכן כי בחצי שנה האחרונה יש יותר בעיות התנהגות כי סוף סוף היא חשה בטוחה ויכולה להרשות לעצמה . כדאי לפנות ליעוץ והדרכה אצל גורמים המתמחים באימוץ. יש המון ידע בנושא ואנשים שיוכלו לסייע. הייתי פונה לגורמים אלו בטרם הפנייה לפסיכיאטר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
