מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סירוב להשתתף באירועים חברתיים-בן 5.שירלי03/04/2009
שלום רב!
בני בן החמש מסרב להשתתף במסיבות הגן שמתקיימות מחוץ לשעות הרגילות של הגן, בחוגים, קייטנות, ומסיבות יום הולדת.
הוא מתכונן בבית ומגיע איתי עד למקום האירוע ואז הוא לא מוכן להכנס. קרה שניסינו להכנס איתו ולתת לו ל"הפשיר " בפנים, אך הוא סוגר עיניים או מתחבא מתחת לשולחן.
יש לו שני חברים ממש טובים והוא מסתדר איתם מעולה, אך באירוע חברתי גם הם לא מצליחים לשכנע אותו להצטרף. בגן יש מקרים שאין לו חשק להשתתף בפעילויות מסוימות והוא מתעקש ויושב במטבח-שזה מקום ההירגעות בגן.הגננת מנסה כל מיני טכניקות כדי לשכנע אותו ולפעמים לוקח לה המון זמן להביא אותו לעשות פעילות מסוימת או עבודה מסוימת. היא אומרת שהוא חכם מאוד- מעל הממוצע. יש לו הרבה ימים של השתתפות והוא גם אוהב לעזור בגן ובבית.
התשובות שלו ל"למה אתה לא רוצה להכנס ל...?" הן : " אני מתבייש" או " אני לא מכיר את המדריכה"
או שפשוט אין לו הסבר. האם זה מרמז על בעיה כלשהיא? האם כדאי לטפל בזה? האם זה שלב שיעבור? מה אני יכולה לעשות במצבים אלו?
תודה , שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישן במסיבות
ליאת גרוס04/04/2009שלום שירלי
מכייון שבשגרה בגן בנך מסתדר יפה ומוכיח יכולת חברתית תקינה לא נראה לי שיש מקום לדאגה. ייתכן שעם הזמן יתבייש פחות. לא נכון להכריח אותו או ללחוץ עליו. כמה שתלחצו פחות כך יבין כי האחריות היא שלו. נכון לקחת אותו לאירוע ולהציע להיכנס איתו אך אם לא רוצה - לא צריך. יש משהו בכל המהומה סביבו שדווקא משאירה אותו בחוץ. המסר צריך להיות "- איך שאתה רוצה. אם אתה צריך עזרה אני פה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)