מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהיעל04/04/2009
שלום רב
בתי בת שנתיים.שמתי לב כבר מזמן שכאשר היא עם חבריה בגינה, כאשר מישהו מכה אותה היא ממשיכה הלאה.לא מחזירה.לא בוכה.רק מסתכלת.אני מתערבת כשצריך ואומרת לילד:"זה לא נעים לה, לא מכים".גם כאשר היא נופלת, רוב הפעמים שהיא ממשיכה הלאה ולא בוכה אלא אם כן זאת מכה מאוד כואבת.חשבתי לעצמי שזה קשור בסף כאב גבוה, או אפילו באופי נוח שאינו עושה עניין ובכל זאת רוצה אני לשאול.ביום ההולדת האחרונה שבה בילינו עם ילדים גדולים ממנה, ראינו שהיא נותנת לילדים סביבה לעשות בה מה שהם רוצים:לשחק, לנקות לה את הפנים, להרים לה ידיים, להשכיב אותה, להגיד לה מה לעשות ומה לא וכו'.ראינו שהיא לא מתלוננת.שהיא נוחה אולי מידי, שהיא לא מגיבה(נעים לי או לא נעים לי), נראה שהיא נהנית ולכן לא מצאנו לנכון להתערב יותר מידי אך האם יכול להיות שזה משהו אישיותי שאנו צריכים לבדוק אותו?אני לא יודעת לשים את האצבע אך אנו חוששים שמה תהיה טובה מידי ושיעשו בה מה שירצו ושהיא תהיה מן נגררת.ייתכן שזה גיל וזה קשור לעצם היותם גדולים ממנה ובכל זאת נשמח לשמוע את דעתכם.איך זה נשמע לכם?כיצד מתפתח אופי ניגרר? האם זה יכול להיות זה או משהו אחר?פסיביות?לא יודעת...האם יד דרך שניתן למנוע או שמה זה לא צריך להטריד אותנו כעת?
נשמח אם תפנו אותנו לקרוא בנושא (אם יש משהו הקשור לכך, איננו יודעים כיצד לקרוא לזה)
תודה רבה וחג שמח.
יעל
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנמה של כללים
זהורית אסולין שמחון04/04/2009קשה לומר בגיל כזה על אישיות נגררת, כיוון שהפן החברתי עדיין לא מקבל משמעות כזו שרוצים להיות שייכים אלא השייכות היא בראש ובראשונה למשפחה. האם היתה תקופה שבה חשה מזרים? סביב גיל שנה, האם היא מתמסרת לכל אחד בקלות? או שבכל זאת חשדנית בהתחלה ורק לכאלה שמכירה. היא סומכת עליכם שאתם תהיו לידה ותשמרו , בגיל גבוה יותר ישנה ציפיה שהשמירה שההורה שמר עד כה יופנם אצל הילדה, זה תהליך שקורה בהדרגה . תחילה מפנימים בעיקר שמירה מסכנות (לא לגעת בחשמל, לא לדעת בסכין לא לחצות כביש לבד) לאחר מכן מופנמים כללים שקשורים יותר להתנהגות חברתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יעל04/04/2009הי זוהרית
תודה על תשובתך המהירה.
הילדה אכן חששה מזרים וניתן לומר שגם היום אינה אוהבת להיכנס למקומות הומים, בדר"כ לוקח לה כמה דקות עד שמצטרפת לסיטואציות שונות ועד לא מזמן הייתה בוכה כאשר היינו ניכנסים למקום עם משפחה גדולה שכולם פנו אליה ושאלו לשלומה.יכול לקרות גם היום שזר ברחוב ייפנה אליה או ייגע בה והיא בוכה.יש לציין כי היא איתי בבית (עדיין לא בגן), ניפגשת עם חברים קבועים בגינה.אם הבנתי נכון את כותבת שבגיל כזה היא מצפה שאנחנו נמשיך ונישמור עליה גם בסיטואציות כאלו?ומה אנחנו אמורים לעשות?להתערב ולהגן?את בעצם אומרת שזה מוקדם לומר, אם כך, מה הגיל ומה המאפיינים של התנהגות ניגררת?
שוב, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)