אובדת עצות!!!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות!!!
    אודליה
    04/04/2009

שלום,בתי כיום בת 3.10 נכנסה השנה בגיל 3 לגן עיריה ,אחרי כשנתיים בגן רגיל .ההשתלבות היתה מאוד קשה ,לאחרונה שמתי לב שיותר נוח לה בגן היא יותר פתוחה ושמחה אחר הצהרים . אבל, היום הסתכלנו ביחד על התמונה המשותפת של הילדים בגן שכוללת את הגננת והסייעת ואת ילדי הגן ופתאם היא אמרה שהיא לא סובלת את הסייעת שהיא רוצה למחוק לה את התמונה וביקשה ממני רשות לשים לה מדבקה על הפנים . אני כמובן מאוד נרתעתי ונבהלתי אבל לא הראתי לה את המצוקה שלי . פשוט לקחתי שתי בובות ושיחקנו משחק תפקידים בין הבובות (הסייעת והיא ) . ואז היא פשוט לקחת את בובת הסייעת ואמרה לי שהיא זורקת אותה לים. לא היתה לה שום דבר שלילי להגיד לגננת . מה שכן היא עדיין מתקשה להיפרד ממני בבוקר אבל לאחרונה הרבה יותר פשוט (בעקבות התערבות של הגננת) מתחילת השנה . היא כוססת ציפרונים כמעט כחצי שנה , ולעיתים חוזרת הביתה ופולטת משפטים שנשמעים בעניי תמוהים (סוג של העלבות מילוליות שהיא לא מבינה את המשמעות אבל אני כבוגרת כן) האם העניין נובע מכעס ריגעי או מתמשך , איך בודקים את הנושא ?
    העניין מאוד דחוף עבורי וכמובן איך אני עוזרת לה!!
    האם לפנות לאבחון למי -אני צריכה תשובה גם על מנת לקבל עכשיו החלטה לגבי שנה הבאה כוון שההרשמה הסתיימה לפני כחודשיים) .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות!!!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודליה היקרה

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום אודליה.
    בכל גן עיריה לגילאי 3-4 יש לפחות ילד אחד שקשה לו להשתלב בהתחלה או להיפרד מההורים בהמשך. רב הילדים האלו מתחזקים עם הזמן ומסתדרים יפה. העובדה כי יש שיפור עם הזמן היא סימן טוב.
    לגבי הסייעת - חשוב ליידע את הגננת והסייעת כי הילדה מתקשה להתחבר עם הסייעת. כדאי שתבקשי מהסייעת לעשות מאמץ להתחבב על הילדה, ושבמקביל הגננת תבחן האם הילדה מראה סימני מצוקה בגן. כדאי לבדוק עם אימהות נוספות האם גם ילדיהם אינם אוהבים את הסייעת. אם הדבר נכון לגבי ילדים רבים נוספים ניתן לכתוב מכתב למועצה ולנסות לגרום להעברתה של הסייעת.
    לגבי שנה הבאה. ההחלטה טמונה בתשובה לשאלה: "האם טוב לה היום". יתכן וטוב לה והיא פשוט לא אוהבת את הסייעת. בסדר. זכותה. אז מה ?
    לא הבנתי למה את שוקלת לפנות לאבחון. ייתכן כי הבעייה היא בסייעת לא מוצלחת ולא בבת שלך. נראה שילדתך מצליחה להתמודד למרות הסייעת. אני טועה ? אם טוב לה עם הגננת , טוב לה חברתית והסייעת לא פוגעת בה, הייתי משאירה אותה בגן .
    אשמח לשמוע מה עשית ומה קרה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו