האם כדאי להכניס ילד לצהרון?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להכניס ילד לצהרון?
    ליאת
    04/04/2009

שלום, בני בן ה-5 לא כ"כ עצמאי וגם אין לו כישורים חברתיים, האם כדאי להכניס אותו לצהרון בגן עד 16:00? האם זה יתרום לו בדרך כלשהי. בעלי פשוט משגע אותי וחושב שזה מה שיעזור לו.
    דרך אגב הוא גם קצת חנון ולא אוהב תחרותיות ולא דמויות חזקות(כמו באטמן ספיידרמן). הוא בן לא טיפוסי, עדין. אם כבר הוא מתעניין במכונות, ובדמויות כמו סמי הכבאי ובוב הבנאי.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצמאות בצהרון

ליאת גרוס
    04/04/2009

שלום לירז
    כישורים חברתיים ועצמאות הם דברים שיכולים להירכש מהתנסות אישית . על מנת שילד יהיה עצמאי עליכם לשדר לו שהוא בוגר, ולתת לו להתמודד עם דברים בעצמו באופן המותאם לבני גילו. כמו כן עשו מאמץ לקשרו לחברים אחר הצהריים.
    לגבי הצהרון, התשובה אינה חד משמעית. ברור שבצהרון יוכל לתרגל כישורים חברתיים והתמודדויות. מצד שני אלו דברים שהוא אמור גם לחוות בגן. לכן חשוב לי לדעת:
    האם טוב לו בגן?. האם שם מתמודד? יש לו חברים? מה הוא עושה בבית בשעות שאחרי הגן ? הוא רוצה ללכת לצהרון? איך באה לידי ביטוי חוסר העצמאות? מי הילדים שבצהרון ?
    נסי לענות לי על שאלות אלו על מנת שאוכל להגיב לגבי הצהרון.
    תודה
    נ.ב - בוב הבנאי וסמי הכבאי הם גיבוריים ראויים לא פחות מבאטמן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצמאות בצהרון

ליאת
    13/04/2009

ליאת בוקר טוב ותודה על התשוהה. להלן תשובותיי לשאלותייך האחרונות:
    לילדי טוב בגן והוא נהנה ללכת לשם (אני לא כ"כ כי אני לא מתחברת לכלל האימהות פרט ל2 מהן).
    ילדי מדגיש שגם מאוד מעניין לו בגן. הגננת מספרת שהוא חברותי אבל קצת ילדותי כשמדובר בהתמודדות עם החברה, במקום לפתור בעייה הוא מיד בוכה. יש לו 2 חברים לדעתי. כשאני שואלת אותו מי חבריו הוא אומר שזה סוד. אבל אני חושבת שהוא בודאי לא מהמקובלים כי הוא מאוד שונה מהשאר. הוא לא בן טיפוסי, כוחני, ספורטאי וכיוצא בזה, אלא רגיש, עדין סקרן מאוד ואוהב ללמוד. משחק יותר במשחק הסוציו דרמטי, משחקי דמיון כשהוא כמובן השוטר. לא משחק בכדור אלא רק אם אביו לוחץ עליו. אחה"צ משחק עם אחותו בת השנתיים,רואה טלויזיה. פעמיים בשבוע הולך לקארטה(רשמנו אותו בגלל בעיה במוטוריקה גסה ולא כי הוא רצה). פעם בשבועיים נפגש עם חבר מהגן הקודם. ומתחילת שנה נפגש עם שניים מהגן של השנה.
    לא מעוניין בשום אופן לשמוע על צהרון. חוסר העצמאות בא מתוך פינוק. כי הוא כן מתלבש לבד ואוכל לבד אבל עושה פוזות. אבל בא נגיד שגם אני לא כל כך משחררת (לדוג' רוצה להתקלח לבד או להכין לעצמו שוק ואני לא מרשה).
    הצהרון נמצא בגן.
    אודה לך אם תחזרי אליי עם תשובה כי בעלי משגע אותי ורוצה לרשום אותו לצהרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמאות בצהרון

ליאת גרוס
    14/04/2009

שלום לירז
    את כותבת שחוסר העצמאות הוא תוצאה של פינוק ואני נוטה להסכים. ילד צריך לתרגל עצמאות והתמודדות וכך לומד. הוא נהנה בגן ולכן סביר שגם יהנה בצהרון וקצת פחות "זמן פינוק" לא יפגע בו. לכן ניתן לרשום אותו לצהרון. אבל חשוב להבין, הצהרון הוא לא הפתרון לבעייה. יש כאן משהו יותר בסיסי שקשור כנראה להתנהלות שלכם איתו. כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה בנושא. 2-3 פגישות יכולות להספיק.
    במקביל תפגישו אותו עם חברים אחה"צ, תתנו לו להתמודד יותר . אל תפנקו יותר מידי, ותקבלו אותו כמו שהוא (לא כל בן טיפוסי חייב לאהוב כדור).
    אשמח להתעדכן מה עשיתם
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו