מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לילות ללא שינהאמא מבולבלת18/03/2007
אני בחודש תשיעי...והקטן הבכור שלי בן שנה ותשעה חודשים, בחודש האחרון הוא לא מניח לי לשנייה (למרות שיש אב מאד אוהב ופעיל בתמונה), ראשית כבר כמה שבועות שהוא מכניס אצבעות לפה כדי להקיא ובכל פעם כשאינו מרוצה או כועס הוא משתמש בטכניקה זו. הוצאנו אותו מהמיטה כיוון שפעמיים הפיל את עצמו...ועכשיו הוא ישן על מזרון עבה ובטיחותי, אך... ברוב הפעמים אני מעבירה אותו עימי למיטה כיוון לאחרונה הוא מתעורר כל לילה בבכי גדול ומוכן רק שאני אגש אליו (מה שקצת קשה לי בשבועות האחרונים של ההריון) חשוב לציין שכולם טוענים מתנהג כך רק בסביבתי, אני צמודה אליו כל שעות אחר הצהריים ולפני השינה אנחנו בזמן רגיעה וקריאת סיפורים כל לילה אני מקווה ששוב יחזור לישון או אפילו אם יקום רק שיחזור לישון לאחר נשיקות וליטופים.. התקווה מתבדית...אל תגידו לי לתת לו לבכות אני לא מסוגלת מה גם כשאני מחליטה לנסות הוא מקיא ואז כל התהליך של ההרגעה ארוך ומייגע יותר. בכל מקרה אני ןבן זוגי די אבודים...תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצים לישון....
שרון באומל20/03/2007אני מבינה שהילד שלך מגיב להיריון וליידה המתקרבת בהיצמדות אלייך. אני מתארת לעצמי שהוא מרגיש אותך מתרחקת, אפילו מבחינה פיסית, בבטן הגדלה והולכת שמפרידה ביניכם. בנוסף, גם אם את מאוד מושקעת ומשקיעה בו (ונשמע שזה המצב) עדיין בפינה רחוקה במוחך, הוא כבר לא היחיד, וזה בניואנסים דקים, אולי בלתי מורגשים; אך לילדים יש את החיישנים הכי טובים....
לכן, הייתי ממליצה לדבר עימו על כך שהולך להיוולד לו אח חדש ולומר לו שאת מבינה שהוא חושש שאת לא תהיי יותר רק שלו. אני מציעה לומר את האמת, כי באמת כבר לא תוכלי להיות רק איתו. אולי כדאי לחשוב על קניית ספר הכנה להולדת האח (כגון:מש' הפילפילים או האח הקטן של פספס). אפשר גם ללכת יחד עימו לחנות על מנת שיבחר בובה לישון איתה, ולומר לו שזו הבובה שלו, והם ישמרו אחד על השני בלילה, גם כשהאח/אחות יוולדו. בגיל הזה את ובן זוגך יכולים לעזור לו לתמלל את הרגשות שלו (חשש, עצב) וגם לומר לו שאתם תמשיכו לאהוב אותו בדיוק כמו פעם, פשוט כשנולד תינוק הלב מתרחב ונעשה עוד מקום לעוד מישהו, לא על חשבונו (וכך באמת יהיה...).
ולך: גם אם יש את האבא הכי מקסים בעולם, והוא בקשר הכי טוב עם הילד, כשנולד תינוק, המשבר תמיד יהיה מול האם. חשובה היכולת להכיל את הקונפליקטים שיעלו מולך גם בהמשך וגם לדעת שזה יעבור לו. שתהיה לך לידה קלה והתחלה נפלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה...
אמא מבולבלת20/03/2007שרון יקרה,
אנחנו מודים על התגובה המהירה ,המנחה והנעימה. אחרי שקראתי את דברייך הצלחתי לחבר בין דברים שונים שקורים לקטן. כך למשל לעיתים הוא מכה את ביטני או מנשק (נדיר יותר) אך הוא באמת עסוק בבטן... לא חשבתי שהוא מבין למרות שקיבלתי עבורו את הספר "האח הקטן של פספס"...האם תוכלי להתייחס גם לעניין ההקאות? האם יש להתעלם מההקאות ולהחזיק מעמד (מאד מאד מאד קשה). נכון להיום אנו אומרים לו "לא מקיאים" וחוזרים על הבקשה לעיתים מצליח לעיתים ממשיך...
כמו כן, מה לגבי השינה בלילה? במקום להעבירו אלינו למיטה החלטנו לישון עמו (בעלי או אני) על מזרון לידו בחדרו.
האם כדאי להתעקש על כך שישן לבד? האם לקנות מיטה חדשה (מיטת מעבר?) יש סיכוי שזו תעזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצים לישון
שרון באומל20/03/2007ערב טוב לכם.
לגבי ההקאות - זו נשמעת לי תגובה רגשית. לכן, אני חושבת שיש סיכוי גדול שאחרי התייחסות לנושא ההיריון והלידה הן יפסקו מעצמן. תנו לכך מס' ימים ובלי לחץ עליו (אני מאוד מבינה שזה מציק לכם).
לגבי השינה - תעשו אתם חושבים מה הכי נוח לכם. דהיינו, איפה נוח לכם לישון ואיך יהיה לכם נוח לישון גם לאחר הלידה, כדי לא לשנות סדרי עולם דווקא אז. אם אתם רוצים לישון במיטה שלכם בלעדיו, אני מציעה קודם כל להסביר לו שכך יהיו הדברים. לאחר מכן, לתת לו לבחור איך יהיה לו הכי נעים לישון במיטתו. למשל: עם מנורת לילה; עם דובי אהוב או כל דבר אחר שהוא בוחר. בנוסף, אפשר לעשות טקס שינה קצת יותר ארוך (וזה נכון גם לתקופה שלאחר הלידה): להוסיף עוד סיפור לפני השינה, לשיר שירי ערש ועוד.
אני רוצה להדגיש שאם לכם יהיה נוח בלילות, בסופו של דבר גם לו יהיה נוח, בלי הצטברות של כעסים ומרירות וכמובן, עם כמה שפחות עייפות.
אתם מוזמנים לפנות אליי שוב בשמחה.
שיהיה לילה טוב באמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)