חברים לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חברים לגן
    ענת
    06/04/2009

שלום,
    בני בן שנתיים ותשעה חודשים ילד יחיד (אני בהריון מתקדם)
    ילד עדין וביישן, מתוק ומקסים.
    בני הולך לגן פרטי ולפי הבנתי אהוב על ידי חבריו לקבוצה
    לאחרונה יצא לי להיות במספר סיטואציות שילדים שגדולים ממנו במס' חודשים ונראים גדולים גם פיזית מקבוצתו מציקים לו ומדברים אליו בצורה לא נעימה.
    שנה הבאה בני יהיה עם אותם מספר ילדים גדולים בגן מועצה.
    אני דואגת לו שלא יהיה אאוטסיידר והקטן שכולם נטפלים אליו.
    שאלתי: האם כדאי לנסות להיפגש אחר הצהריים עם אותם ילדים "בעייתיים" כדי ללמד אותו איך להתנהג בחברתם ולהיות תוקפני יותר או להפך להרחיק אותו מחברתם ושיצטרך להתמודד איתם רק בגן? ואחה"צ להפגיש אותו עם חברים שמסתדר איתם?
    אני לא רוצה שהוא יאלץ להתמודד כל היום עם ילדים שמקשים אליו אלא גם יהנה מהמשחק.
    מה דעתכן?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חברים לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כל דבר בעיתו

ליאת גרוס
    06/04/2009

שלום ענת
    עד תחילת שנה הבאה יש עוד חצי שנה. דברים רבים יכולים לקרות. ילדך ישתנה ויגדל(בעיקר כשיהפוך לאח גדול), "הגדולים" ישתנו... אולי הגננת שנה הבאה תדע להרגיע אותם ולהבהיר כיצד להתנהג לקטנים מהם ? וכו''. אם ילדים אלו אינם בגן שלו כיום, לא נראה לי שכדאי להפגיש בינהם. תני לו להתמודד עם הילדים בגן שלו. התערבויות שלך היום, לא בהכרח תשפענה על שנה הבאה. להיפך הן יכולות אפילו להזיק.
    בשנה הבאה בטח יהיו איתו בגן חברים רבים מהגן הנוכחי, אם בכל זאת תהיה בעייה, אז תשקלי כיצד להתמודד איתה כשתצוץ. אז יוכל להפיק מהתערבותך יותר.וגם אני אשמח לעזור
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ליאת, תודה על תגובתך המהירה

ענת
    06/04/2009

הילדים המדוברים איתו בגן והם גדולים ממנו בגיל בסה"כ במספר חודשים.
    לשאלתך, הם אכן יהיו יחד בגן שנה הבאה.
    אבל את ממליצה לחכות עם ההתערבות שלי בכל מקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר הבנה

ליאת גרוס
    06/04/2009

שוב שלום. לא הבנתי קודם שמדובר בילדים שאיתו בגן. איתך הסליחה. בכל מקרה לא הייתי מפגישה אותו איתם אחה"צ. עדיף להפגיש אותו עם מי שהוא בוחר ושיהנה. יחד עם זאת, כדאי לשוחח איתו על הילדים שמציקים לו ולהציע לו כיצד יכול להגיב כשהם מציקים לו בגן. הייתי מתחילה שיחה מייד לאחר שקורה משהו או מקסימום באותו יום (לא לדבר על משהו שראית לפני כמה ימים). השיחה צריכה להיות קצרה ופשוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו